Rekordot ért el a Bahart

A 176. hajózási szezonban július közepéig már egymillió utast szállítottak a Balatoni Hajózási Zrt. (Bahart) személyhajói és kompjai. A társaság a rekordutasszámot két héttel korábban érte el, mint tavaly.

A Bahart Szántód és Tihany között közlekedő kompszolgáltatása július 3-ig félmillió utast szállított. Az év eddigi legforgalmasabb napja július 16-a volt, amikor a négy komppal több mint 16 ezren utaztak, a Balaton két partja között szállított kerékpárok száma pedig 22 százalékos emelkedést mutat az előző évhez képest.

A cég személyhajóin az utasok száma július 21-én átlépte a 305 ezer főt, ami 87 ezerrel több az egy évvel korábbinál. A legkedveltebb a Fonyód–Badacsony (80 ezer utas) és a Siófok–Balatonfüred–Tihany (88 ezer) útvonal. A Bahart séta- és esti programhajóit eddig több mint 70 ezren választották, a siófoki, keszthelyi és balatonfüredi séta- és nosztalgiahajók mellett a bulihajók voltak a legnépszerűbbek.

A hajótársaság a jegyvásárláshoz az idén májusban elindított online jegyértékesítést ajánlja, az új szolgáltatás bevezetése óta közel 15 ezer jegyet adtak el online.

(MTI)

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!