Ragyogó időben rajtolhat szombaton az idei Szüreti Regatta

2021. október 10-én reggel reggel 9 órakor rajtol el a TVSK hagyományos túraversenye, a Szüreti Regatta – Hegyi Dénes Emlékverseny mezőnye Alsóörsről.

A mintegy 180 egység az időjárás-előrejelzés szerint ragyogóan napos, de hűvös időben a révfülöpi kapun keresztül, a badacsonyi célba fut be, ahol a nevezési csomagok átadása mellett vacsora, valamint a korábbi évek versenyeinek díjátadó várja a vitorlázókat. Az egységek vasárnap, a verseny másnapján Badacsony-Balatonföldvár távon mérik össze tudásukat.

A magyar vitorlásversenyek sorában a TVSK ezúttal egyedülálló szervezési módszert is alkalmazott. „Tudtuk, hogy a vitorlázók nagyon szeretik a Szüreti Regattát, ugyanakkor csak véges számú kikötőhely állt rendelkezésünkre. Mindenképpen szerettük volna megőrizni a verseny hagyományos színvonalát, ezért úgy döntöttünk, hogy nemzetközi példákhoz nyúlunk: korlátoztuk a nevezések számát” – mondta el Náray Vilmos, a TVSK elnöke, a verseny főszervezője.

A kiírás szerint – a nevezési díjak befizetésének sorrendjében – 160 hajó nevezését fogadták el a rendezők. A később, de még határidőn belül nevezett hajók várólistára kerültek. „A módszer bevált, és a hajók nagy része élni tudott a lehetőséggel. Végül összesen mintegy 180 hajó nevezését fogadtuk el. A visszalépések miatt sokan felkerültek a várólistáról is, és a többlet abból adódik, hogy a nagy érdeklődésre való tekintettel elfogadtuk azon hajók részvételi szándékát is, amelyek más kikötőkben állnak meg éjszakára. Mindent összevetve, a módszer sikeresnek bizonyult, apróbb simításokkal a jövőben is alkalmazni fogjuk” – tette hozzá Náray Vilmos.

A befutó hajókat Badacsonyban vacsora várja a kikötőben felállított rendezvénysátorban, emellett az este folyamán sor kerül a TVSK korábbi nagy versenyeinek elmaradt díjkiosztójára, így jutalmazzák a 2019-es Szüreti Regatta, a tavalyi Őszi Pünkösdi Regatta, valamint az idei esztendőben rendezett Pünkösdi Regatta legeredményesebb egységeit.

Pünkösdi Regatta 2021, összefoglaló film:

YouTube video

A badacsonyi BAHART kikötő kapacitása miatt egyes egységeket a szervezők az Ábrahámhegyi TVSK-ba, azaz a Jégmadár Kikötőbe tudják elhelyezni. A beosztás szerint ebbe a marinába érkezőket “Szüreti Regatta Lounge” várja, ahol a frissítők mellett helyi borokat és pálinkákat kóstolhatnak. Az Ábrahámhegyen kikötőket 16:00-tól transzferbusz szállítja Badacsonyba, a vacsora, az eredményhirdetések és a Szüreti Retro Party helyszínére.

Hogy miért viseli Hegyi Dénes nevét a Szüreti Regatta, arról itt olvashat bővebben.

fotó: Mag Andrea / TVSK

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!