Miért Hegyi Dénes nevét viseli a Szüreti Regatta?

A Pünkösdi Regattán a vitorlázóknak a Földvár–Keszthely túraútvonalat kellett teljesíteniük. A 2003-as rekordnevezőszámot látva jutott eszébe Hegyi Dénesnek, a TVSK akkori elnökének, hogy megvalósítsa e népszerű regatta őszi változatát.

Hegyi Dénes a vitorlázást korán megszerette, még a Piarista Gimnáziumban kezdte, és fiatal éveiben Balatonalmádiban a Budapesti Építők színeiben versenyzett Kalóz osztályban. 1969-ben egyik barátján, Herdó Péteren keresztül került az alsóörsi TVSK-telepre. Később a versenyvitorlázás egyre nagyobb szerepet kapott az életében, több hajóosztályban is eredményesen versenyzett, több bajnoki címet szerzett.

1992-ben alapította az önálló Regina hajóosztályt, amelynek hosszú ideig kapitánya is volt. A hajóosztályban is többszörös magyar bajnoki címet szerzett. Ugyanebben az esztendőben a TVSK elnökének választották, a tisztséget 2005-ös haláláig töltötte be.

Kiemelten fontos volt számára, hogy a TVSK versenyeit magas színvonalon rendezzék meg, csakúgy, mint az, hogy a klubok közötti értékelésben a TVSK jó helyezést érjen el. Tavaly a Regina hajóosztály hagyományteremtő jelleggel megtartotta a Hegyi Dénes Emléktúrát, amely egy Alsóörs és Badacsony közötti családias versengésben teljesedett ki.

Az ő nevéhez fűződik a TVSK hagyományos versenye, a Pünkösdi Regatta őszi testvére, amely a Szüreti Regatta Hegyi Dénes Emlékverseny címet viseli, tisztelegve a rendező klub egykori elnöke előtt – írta a vitorlazzitthon.hu.

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!