Fontos változások lesznek a Szüreti Regattán

2019. augusztus 28.
Címkék :

Az idei Szüreti Regatta útvonala és időtartama is megváltozik a korábbi évekhez képest. A pályát csak a keleti medencében tűzik ki a rendezők és ezúttal egyfutamos lesz a verseny.

A szeptember 21-én rajtoló verseny startja hagyományosan Alsóörs előtt lesz, 10 órakor. Az idén a mezőny nem megy át a tihanyi csövön, hanem a keleti medencében teljesít egy kört. A regatta korábban két futamból állt, az idén a versenyrendezőség ennek az egy túrafutamnak a lebonyolítását tervezi.

A szélerőtől függően két pálya közül választ a rendezőség, a hosszabb az A (Alsóörs–Tihany–Siófok–Kenese–Alsóörs), a rövidebb pedig a B pálya (Alsóörs–Tihany–Siófok–Almádi–Alsóörs). Mindkét versenypályát a széliránytól függetlenül a felsorolt kikötők sorrendjében kell teljesíteni. A pályajeleket jobb kéz felől kell kerülni. A versenyző hajóknak 2019. szeptember 21. 18.30 óráig célba kell érniük.

A Szüreti Regattára nevezhetnek az alábbi hajóosztályok és értékelési csoportok nevezhetnek: World Sailing osztályok közül: J24, Melges 24, Dragon és X-35; Nemzeti osztályok, kivéve a Kalóz osztály; értékelési csoportba tartozó és nyílt többtestű osztályok esetén a tőkesúlyos és 15 m², vagy annál nagyobb orr- és nagyvitorla-összfelületű alapvitorlázattal rendelkező uszonyos, 25 m², vagy annál nagyobb orr- és nagyvitorla-összfelületű alapvitorlázattal és minimum háromszemélyes többtestű hajók.

Minden hajónak rendelkeznie kell érvényes felmérési bizonylattal. Lehetőség van online előnevezésre a VIHAR rendszeren keresztül. A helyszíni nevezés helye és ideje: szeptember 20., péntek 16 és 21 óra között az alsóörsi BH Zrt. jegypénztár előtti pékségnél (8226 Alsóörs, Sirály park). A figyelmeztető jelzés tervezett időpontja szeptember 21., szombat 9.55.

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!