Összefoglaló film: RORC Caribbean 600 regatta

2022. március 6.
Címkék :

A 13. RORC Caribbean 600-on 74 csapat (738 vitorlázó, 32 nemzet) vett részt, 11 karibi sziget körül vitorlázva 600 tengeri mérföldet egy nagyszerű versenyen.

A rövid idő alatt klasszikussá váló karibi verseny történetének legimpozánsabb flottájával tért vissza. A mérsékelt passzátszelek a verseny öt napja alatt gyengébb szellőre váltottak, de ez nem akadályozta meg Jason Carroll MOD70 Argóját abban, hogy új többtestű versenyrekordot állítson fel – izgalmas finisben Giovanni Soldini Multi 70 Maseratijával. Az IRC-osztályok és a Class40 osztályok között végig perzselő verseny folyt. A ClubSwan 125 Skorpios az egytestűek között ért elsőként célba, míg korrigált idő szerint Christopher Sheehan Pac52 Warrior Wonja lett a győztes, elnyerve a RORC Caribbean 600 Trophyt.

„Taktikai szempontból a RORC Caribbean 600 a világ egyik legkeményebb versenye. Olyan, mint egy nehézsúlyú bokszmeccs; záporoznak az ütések jobbról és balról, miközben folyamatosan ott lóg a levegőben a KO lehetősége. Az ember bármelyik pillanatban leparkolhat, az utolsó pillanatig bármi megtörténhet” – nyilatkozta a Warrior Won taktikusa, Richard Clarke.

James Neville, a RORC elnöke a díjkiosztón nem mulasztotta el megünnepeltetni a verseny önkénteseit, akiket Helen Spooner vezetett: „Ők képviselik a RORC Caribbean 600 szellemiségét, napi 24 órában dolgoznak, minden vitorlázót széles mosollyal, hideg karibi sörrel és üdvrivalgással fogadnak a célkikötőben.”

Különdíjak
Mariella Trophy Challenge: a legjobb 40 év feletti klasszikus hajó, Caccia Alla Volpe (Rocco Falcone)
A legjobb karibi hajó: Liquid (Pamala Baldwin)
Bella Mente Trophy: az elsőként célba érő, csak kézi erővel működtetett, mozgatható ballaszt nélküli hajó, Prospector kapta
Az első egytestű hajó, amely eléri St Maartent: Skorpios (jutalma: FKG rumhordó)
Az első többtestű hajó, amely eléri St Maartent: Argo (jutalma: FKG rumhordó).
A címben említett film, káprázatos és megható felvételekkel:

YouTube video

(fotók és forrás: livesaildie.com)

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!