Nyolc futamból ötöt engedett a Bora – Swan Croatia Challenge

A Swan Croatia Challenge indította el a ClubSwan Racing idei szezonját, a szél- és időjárási viszonyok öt futamot tettek lehetővé a 10 ClubSwan 36-osnak.

Az ACI kikötőjében állomásozó versenycsapatokat először klasszikus bora – erős északkeleti szél – fogadta az Adriai-tengeren, de az ereje hamarosan csökkent, és ideális versenyfeltételeket biztosított (nemcsak az első, de a második napra is). Ezzel szemben a The Nations League 2023 első regattájának harmadik napján enyhe – versenyzésre még épp alkalmas – szellő fújt, ám a szombati zárónapon nem lehetett futamot rendezni a szél hiánya miatt.

Összefoglaló az első napról:

YouTube video

Giangiacomo Serena di Lapigio G Spotja bizonyította, hogy az idei szezon egyik legütőképesebb hajója, és a monacói zászló alatt versenyző ClubSwan 36-os mind az öt futamban győzelmet aratott. Figyelemre méltó, hogy Edoardo Ferragamo Cuordileoneja (ITA), Edoardo és Vanni Pavesio Fra Martinája (ITA), Nikolai P. Burkart Goddesse (GER), Lorenzo Mondo Farstarja (ITA), Haakon Lorentzen Mamaója (BRA) és Sandro Paniccia Sixth Sense-e (ITA) is mind jó volt legalább egy dobogós helyezésre, így az összetett második és harmadik hely az utolsó futamig kiadó maradt.

Összefoglaló a második napról:

YouTube video

A ClubSwan 36 versenyzői legközelebb május 16–20. között a Swan Sardinia Challenge apropóján gyűlnek össze, amikor csatlakozik hozzájuk a Swan One Design család két másik tagja, a ClubSwan 50 és ClubSwan 42 osztály.

Összefoglaló a harmadik napról:

YouTube video

Eredménylista.

Az éves versenysorozat (Nations League) állomásai:
Április 25–29.: Swan Croatia Challenge Split (CRO) | CS36
Május 16–20.: Swan Sardinia Challenge Szardínia (ITA) | CS50, CS36, CS42
Június 20–24.: The Nations Trophy Szardínia (ITA) | CS50, CS36, CS42
Július 31.–augusztus 5.: Copa Del Rey Mallorca (ESP) | CS50, CS42
Szeptember 12–16.: Clubswan 50 Challenge Mallorca (ESP) | CS50
Szeptember 12–16.: Clubswan 36 Challenge Szardínia (ITA) | CS36
Október 10–14.: Swan One Design Worlds Toszkána (ITA) | CS50, CS36, CS42, S45

(fotók és forrás: ClubSwan Racing)

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!