Női párosversenyzés: itt a 2023-as globális sorozat versenynaptára

A Women’s World Match Racing Tour képviselői január 16-án jelentették be, hogy a 2023-as szezonban négy helyszínes lesz a sorozat.

A csapatok San Franciscóban, Annapolisban, Le Havre-ban és Koppenhágában állnak majd rajthoz. A Tour a világ egyetlen női profi vitorlás versenysorozata, amelynek célja, hogy elősegítse és növelje a nők részvételét a profi vitorlázásban. A tavaly útjára indított sorozat sikeres első szezonját követően a 2023-as évad áprilisban kezdődik a San Franciscó-i St. Francis Yacht Clubban (Case Vela Cup, április 24–28.), J/22-es hajókkal, háttérben San Francisco ikonikus hídjával és az Alcatraz-szigettel.
San Francisco után jön az USA keleti partvidéke, utaznak a Tour 2. szakaszára és a népszerű Santa Maria Cupra (április 30.–május 4.), ahol az Eastport Yacht Clubban ismét J/22-esek lesznek szolgálatban.

A Tour ezután Európába érkezik (Normandy Match Cup, május 26–29.), ahol Le Havre-ban First 7.5 hajókra ülve zajlanak a küzdelmek. Ezt a fordulót tavaly Pauline Courtois és a Match in Pink Normandy Elite Team nyerte, amely a 2022-es női Match Racing Tour világbajnoki címét is megszerezte.

A 2023-as Tour 4. megállója Dániában lesz (KDY Women’s Match Race Denmark, szeptember 21–24.), ennek a Dán Királyi Yacht Club ad otthont. Tavaly itt a korábbi világbajnok Anna Östling és a svéd Wings Match Racing Team győzött, a DS37-es jachtok pedig csapatok fizikai határait teszteli.

„Nagy öröm számunkra, hogy bejelenthettük a 2023-as Women’s World Match Racing Tour versenynaptárát, így a csapatok időben elkezdhetik tervezni a kampányaikat – nyilatkozta James Pleasance, a WWMRT ügyvezető igazgatója. – A tavalyi Tour sikere után több lehetséges helyszínnel tárgyalunk, és reméljük, hogy az idén egy ötödik állomással bővülhetünk, ami nagyszerű kiegészítése lenne a sorozatnak.”

(fotók és forrás: womenswmrt.com)

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!