Svéd győzelem Dániában: női párosverseny-világbajnokság

A svéd Anna Östling és a Wings Sailing Team nyerte az első női Match Race Denmark versenyt Skovshoved kikötőjében, a Dán Királyi Yacht Club otthonában.

Az esemény a 2022-es Women’s World Match Racing Tour (női párosverseny-világbajnokság) második állomása volt, és tizenkét nemzetközi női párosverseny-csapatot vonzott a háromnapos regattára.

Östling és csapata a döntőben két futamgyőzelemmel biztosította be az első helyet a világranglista első helyén álló francia Pauline Courtois és a Match in Pink Normandy Elite Team ellen. Annak ellenére, hogy Courtois és csapatának kevesebb tapasztalata volt a DS37-es hajókban, gyorsan ráéreztek a ritmusra, veretlenek maradt a selejtezőkben és az elődöntőben.

A Wings Sailing akkor tudta kamatoztatni speciális ismereteit, amikor a legjobban számított, a döntőben. „Imádjuk a DS37-est, hiszen annyit edzettünk vele, hogy úgy ismerjük, mint a tenyerünket. Ma pedig minden összejött.”

A kisdöntőben az ausztrál Juliet Costanzo és az Easy Tiger Racing csapat (RPAYC Sydney) a harmadik helyet szerezte meg a dán Lea Vogeliusszal vívott szoros csatát követően (2-1).

2022 Womens Match Race Dánia – összesített eredmények
Anna Ostling, SWE
Pauline Courtois, FRA
Juliet Costanzo, AUS
Les Richter Vogelius, DEN
Ali Morrish, GBR
Sophie Otter, GBR
Kristine Mauritzen, DEN
Louise K Olesen, DEN
Sanna Mattsson, SWE
Margot Riou, FRA
Ellie Cumpsty, GRB
Octavia Owen, GBR

Részletes eredmények az egész regattáról itt.

Hogy mi az a női párosverseny-világbajnokság? Íme a beharangozó:

YouTube video

(fotók és forrás: womenswmrt.com)

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!