Női párosversenyzés: hazai győzelem Dániában

2024. szeptember 13.
Címkék :

Camilla Ulrikkeholm és csapata vasárnap megnyerte a 2024-es Women’s World Match Racing Tour szezon dániai állomását.

Ulrikkeholm a döntőben 3-0-ra győzte le a szintén dán Lea Vogeliust. Az eseménynek a Királyi Dán Yacht Club adott otthont a Koppenhágától mintegy 25 km-re északra fekvő Rungsted kikötőjében.
Szokatlanul meleg időjárás fogadta a 11 nemzetet képviselő tíz női csapatot a 2024-es Women’s World Match Racing Tour 5. állomásán a Royal Danish Yacht Club Rungsted Harbourban szeptember 5–8. között.

Ulrikkeholm – aki korábban több női World Tour versenyen is győztes volt – az elmúlt néhány évben távol maradt a páro sversenyzéstől, most azonban stílusosan tért vissza Sara Keir Wright, Line Mørfebjerg Fischer, Maria Juul, Louise Ulrikkeholm Bredvig és Lærke Ilsø Nørgaard alkotta legénységével.
„Csodálatos volt újra a vízen lenni és versenyezni, nagyon örülünk, hogy megnyertük a versenyt” – nyilatkozta. A döntőben Ulrikkeholm győzött az első két futamon, Vogelius a harmadikban három hajóhosszal vezetett előtte, de Ulrikkeholm az utolsó hátszélben megelőzte, így alakult ki a 3-0-s eredmény. Az ausztrál Brooke Wilson 2-1-re nyerte a svéd Martina Carlsson elleni kisdöntőt, így a 3. helyen végzett.

WWMRT Dánia 2024 – végeredmények

Camilla Ulrikkeholm Klinkby (DEN)

Lea Vogelius(DEN)

Brooke Wilson/ Amphitrite Racing (AUS)

Martina Carlssson/ Beyond Racing (SWE)

Julia Aartsen/ Team Out of the Boksz (NED)

Julia D’Amodio/ Shark Caviar Team (FRA)

Kristine Mauritzen/ Those Seagulls (DEN)

Bridget Groble/ Bow Down Racing (USA)

Nicole Hemeryck (IRL)

Louise K Olesen (DEN)

    A Women’s World Match Racing Tour 2024-es szezonjának utolsó fordulójára, a Bermuda Women’s Trophyra október 29.–november 3. között Bermudán kerül sor, a 72. Bermuda Gold Cup társeseményeként.

    (fotók és forrás: womenswmrt.com)

       - ha tetszett, ajánld másoknak is!