Nagyobb szigor várható a pulai strandokon

2023. december 11.
Címkék :

A horvátországi Pula város vezetésének határozata értelmében a strandokon ezentúl tilos a tömény alkohol fogyasztása és a nudizmus.

A horvátországi Pula elfogadott egy határozatot, amelynek értelmében ezentúl 600 és 1300 euró közötti büntetést kockáztatnak azok a nyaralók, akik meztelenül fürdenek a tengerben vagy tömény alkoholt fogyasztanak a parton.

Az új rendeletnek azonban bőven vannak ellenzői a helyi politikusok körében, akik azzal érvelnek, hogy Horvátországban nem tiltja törvény a nudizmust, és amúgy is képtelenség minden partszakaszt ellenőrizni. Annak sincs értelme szerintük, hogy egy tengerparti bárban lehet gin-tonikot fogyasztani, de kicsit arrébb, a strandon már nem.

A hiányos öltözéket ez év júliusában Chioggában is betiltották: az olaszországi városban nemcsak a nőknek, a férfiaknak is kötelező deréktól felfelé is viselniük valamit – szerencsére nem a strandon, csak attól legalább 50 méter távolságra. A szabálysértőknek 75 eurós bírságot kell fizetniük – írta a turizmus.com.

fotók: pulacroatia.net, adventurousmiriam.com, pulainfo.hr

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!