Mesék Saint Tropezből: Club Swan világbajnokság 2021

Változatos körülmények között zajlott le október közepén a Swan négy one-design osztályának világbajnoksága.

A legújabb (és ezúttal a legrövidebb hajókat felsorakoztató) ClubSwan 36 osztályban (hat futam) a G-Spot (MON) olyan rajtot vett (három futamgyőzelem, végül 15 pont), hogy a későn hajrázni kezdő Fra Martina (ITA) már nem tudta befogni őket (19 pont). A harmadik helyre befutó Vitamina (ITA) 25 pontja jól mutatja, hogy az első kettő mennyire ki tudott emelkedni a mezőnyből.

Videó az első versenynapról:

YouTube video

ClubSwan 42-ben hasonló volt a helyzet a hat menet végén: a Raving Swan (USA) – bár nem nyert futamot, de egyenletes teljesítmény nyújtott – 15 pontot gyűjtött, míg a második Natalia (ROU) – két futamgyőzelem ellenére – 17 pontra kúszott fel. Harmadik lett a Long Echo (GBR), ugyanúgy 20 pontot szerezve, mint a negyedik Koyre’-Spirit of Nerina (USA).

Videó a második versenynapról:

YouTube video

Swan 45-ben (öt futam alapján) megvédte tavaly szerzett világbajnoki címét a Motions (NED, 13 pont), második lett a From Now On (ARG, 15 pont), harmadikként – nyerve az utolsó futamot – a Fever (GBR) zárt, 22 ponttal.

Videó a harmadik versenynapról:

YouTube video

A legnépesebb mezőny (16 hajó) a ClubSwan 50 osztályban gyűlt össze, a verseny is szorosan alakult. Öt futam után itt is a tavalyi győztes (Hatari, GER) örülhetett, 20 pontjukba első és tizenegyedik hely is belefért. Második lett az Earlybird (GER, 23 pont), első és kilencedik pozíciók között szórva, harmadikként a Courdileone (ITA) zárt, 26 ponttal (első és tizedik közötti helyekkel), a kormánynál Leonardo Ferragamóval (ismerős a név?). Jól mutatja a ClubSwan 50 osztály versenyének erősségét, hogy itt egy futamgyőzelem nem sokat ért, olyan még a regattát hetedik helyen befejező Stella Maris-nak is volt (AUT).

Videó a negyedik versenynapról:

YouTube video

Az osztályonkénti végeredmények (és egyéb érdekes adatok) itt böngészhetők.

fotók: nautorswan.com

forrás: EuroSail News

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!