Passzív napokkal ért véget a Swan-világbajnokság

Október 13. és 17. között, az olasz csizma nyugati oldalán, a Follonicai-öbölben rendezett a Swan két világ- és egy Európa-bajnokságot az általa gyártott hajók számára, a márkához illő körítéssel és privát hajókiállítással kiegészítve.

Az október 13-i nap a megnyitó ünnepségé és a próbafutamé volt, különösebb izgalmak nélkül.

YouTube video


Másnap aztán belehúzott a mezőny, a 3 osztályban versenyző 26 hajó összesen 8 futamot teljesített, 6 különböző győztessel.

ClubSwan 50-ben a Hatari, ClubSwan 36-ban a Vitamina, Swan 45-ben a K-Force állt az élen a nap végén.

YouTube video

Október 15-én a változékony időjárási körülmények miatt csak rövidített program fért bele, az egy szem pályafutamot a Onegroup (ClubSwan 50), a Motions (Swan 45) és a Cetilar-Vitamina (ClubSwan 36) nyerte, majd mindenki megindult a partra, hogy még időben kiérjen a közeledő vihar előtt.

YouTube video

Tizenhatodikán gyönyörű napsütés örvendeztette meg az összegyűlteket, a szél azonban nem támogatta a rendezőket, lehetetlen volt futamot tartani.

Viszont legalább maximális figyelmet kaptak a kiállított hajók: Swan 78, Swan 65, Swan 54, Swan 48, ClubSwan 50, ClubSwan 36.

YouTube video

A helyzet 17-én sem változott, így a pénteken kialakult sorrend alapján hirdettek végeredményt. E szerint a Hatari (ClubSwan 50) és a Motions (Swan 45) lett a világbajnok, míg a Cetilar-Vitamina (ClubSwan 36) győzött a kontinensviadalon.

Teljes eredménylisták: ClubSwan 50, Swan 45, ClubSwan 36).

(forrás: nautorswan.com, fotók: Studio Borlenghi / Nautor’s Swan)

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!