Mellőzött tóból kedvelt célpont – megnyílt az idei turisztikai évad a Velencei-tónál

A kápolnásnyéki Halász Gedeon Eseményközpontban került sor a Velencei-tavi Turisztikai Évadnyitóra és a Velencei-tóért díj átadására.

A Velencei-tavi Kistérségért Alapítvány rendezvényén Tessely Zoltán országgyűlési képviselő köszöntötte a vendégeket, majd Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter, az esemény fővédnöke nyitotta meg az idei Velencei-tavi turisztikai évadot, és adta át a Velencei-tóért díjat.

Az elismerést ezúttal Görög István ezredes, a pákozdi Katonai Emlékpark nyugalmazott ügyvezetője, a Honvédség és Társadalom Baráti Kör elnökhelyettese vehette át. Görög István kreatív, együttműködésekben gondolkodó szakember, aki áldozatos és eredményes munkájával megalapozta a Velencei-tó környékén zajló hazafias honvédelmi nevelést, a régióhoz kötődő történelmi események megismertetését és felelevenítését, valamint fáradhatatlanul szolgálja a Velencei-tó térségének népszerűsítését.

A megnyitó és az elismerés átadása után ismeretterjesztő előadásokat hallgathatott meg a közönség: Majoros Gábor, a Vadex Mezőföldi Erdő- és Vadgazdálkodási Zrt. vezérigazgatója a pákozdi Pagony Vadaspark és Arborétum legújabb fejlesztéseiről, míg Maszlavér Gábor, a Fiatalokért Központ szakmai vezetője a sukorói Fiatalokért Központ szakmai koncepciójáról tartott előadást.

Az eseményen L. Simon László, a Magyar Nemzeti Múzeum főigazgatója, a Velencei-tavi Kistérségért Alapítvány alapítója is felszólalt, aki beszédében kiemelte: van miért dolgozni a térségben, hogy a Velencei-tó visszakerüljön a turisztikai térképre, a turisztikai évadnyitó is arról szól, hogy felhívja a figyelmet a Velencei-tó értékeire. A rendezvény alapvető célkitűzése volt, hogy hangsúlyozza: meg kell erősíteni a térségért tenni akarók közti együttműködést – írta a velma.hu.

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!