Megnyílt a nevezési lehetőség a 2024-es Aegean 600 versenyre

A Hellenic Offshore Racing Club (HORC) szervezői december 8-án jelentették be, hogy már lehet nevezni a jövő évi Aegean 600-ra, amelyet 2024. július 5–13. között rendeznek.

A házigazda és társszervező a lavrioni Olympic Marine. Az immár negyedik alkalommal megrendezendő verseny iránt eddig évről évre nőtt az érdeklődés, tavaly 500 vitorlázó versenyzett 16 nemzet képviseletében, 45 hajón. A távon túl leginkább a verseny egyedülálló háttere vonzza őket: 600 mérföldes festői tengeri utazás, amely a Szúnion-fok feletti sziklán álló ókori Poszeidon-templom alatt indul és ér véget. Maga a pálya is látványos, hiszen 13 ikonikus görög szigetet érint, köztük olyanokat, mint Szantoríni, Dílosz és Míkonosz.

Az uralkodó meltemi, amelynek az ereje elérheti a 30 csomót is, alaposan átmozgatja a vitorlázókat, próbára téve tengerészeti és navigációs készségeiket, ugyanakkor tiszta napsütéses égboltot és csillagos éjszakákat biztosít.

A szervezők minimum 9,00 méter hosszú, tengerre alkalmas egytestű és legalább 9,15 méter hosszú, tengerre alkalmas többtestű vitorlás hajók nevezését várják, IRC és/vagy ORC kategóriákban. Természetesen nincsenek kizárva olyan osztályok sem, mint a Dehler 30 OD, a Class 40, a Mini 6.50, a Figaro 2 és a Figaro 3. Sőt, az esemény szerepel a Nemzetközi Maxi Osztály (International Maxi Class) versenynaptárában is.

Lesznek társasági események a verseny előtt és után is, sőt biztonsági témájú előadásokat szerveznek azok számára, akiknek esetleg hiányzik valamilyen képesítése az induláshoz. Aki gyakorlatiasabb bemelegítésre vágyik, annak pedig ott az előverseny július 5-én, mielőtt július 7-én elrajtol maga az Aegean 600.

A 2024-es verseny beharangozója:

YouTube video

Összefoglaló a 2023-as Aegean600-ról:

YouTube video

(fotók és forrás: aegean600.com)

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!