Hatszáz csodálatos mérföld a görög szigetvilágban

Az Aegean 600 idei (mindössze második) kiadásával a verseny bebiztosította a helyét a világ 600 mérföldes regattái között.

A Hellenic Offshore Racing Club (HORC) által kigondolt pálya összetettsége, a kiváló szervezés és helyszín megtette a magáét: „Nagyon boldog vagyok, hogy részt vettünk ezen a versenyen – mondta Gregor Stimpfl, a Hagar V (ITA, Scuderia 65) tulajdonos-kormányosa. – Másodszor indultunk, és azt tapasztaltuk, hogy kiváló a szervezés, a verseny pedig szórakozás és kihívás tökéletes keveréke. A 600 mérföldes versenyek legjobbjai közé sorolom, és mindenkinek csak ajánlani tudom.” Stimpfl úr lelkesedését fokozhatta, hogy Hagar V nyerte az Aegean 600 Trophyt (IRC-előnyszámítás szerinti győzelem), a Poseidon Trophyt (ORC-előnyszámítás szerinti győzelem), egyben elhódította a Maxi, ORC 1 és IRC 1 osztály első helyét is.

Henri de Bokay Rafale-ja (GER, Elliott 52 – a fenti képen látható) ért célba első egytestűként, amiért az Aegean Blue Trophyt kapták meg, és mivel 2 nap, 15 óra, 2 perc és 20 másodperces menetidejük új egytestűrekord, így az Aegean Artemis Perpetual Trophyt is elhódították.

IMOCRA-kategóriában elért győzelméért az Icarus Trophyt Adrian Keller Allegrája (SUI, Nigel Irens 78-as) kapta, begyűjtve az Aegean Magic Trophyt (első többtestű), valamint az Aegean Hermes Perpetual Trophyt, többtestű pályarekorddal (2 nap, 5 óra, 36 perc, 2 másodperc). És ha ez nem lett volna elég, megkapták a Görög Turizmus Kupát is, mert ők voltak az első célba érő külföldi csapat.

Joánnisz Marangudákisz, a HORC elnöke elmondta: „A mezőny mind irányból érkező, változatos erejű szelekben vitorlázhatott, próbára téve a hajózási és navigációs képességeiket. Kijelenthetjük, hogy az Aegean 600 ezen kiadására rámosolygott Poszeidón.”

Összefoglaló film:

YouTube video

(fotók és forrás: aegean600.com)

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!