Megint a finnek nyertek Valenciában

A 69F Cup – Valencia Mar Sailing Week, a 69F Cup európai körversenyének első versenye a tervezettnél egy nappal korábban ért véget az erős szél miatt, de így is lement 12 futam.

A végül csak kétnapos versenyen (április 21–22.) tizenkét futamot teljesített a kilenc csapat (kilenc ország képviseletében). A flotta kiegyensúlyozott és heterogén volt, fiatal és kevésbé fiatal, profi és amatőr vitorlázókból állt, a verseny intenzív és szoros csatákat hozott. Három csapat vett részt mindkét helyi nagydíjon (GP1.1, GP1.2), köztük a Fin1Racing, amelyről immár kijelenthető, hogy a hét legjobbjai voltak, mert az első esemény után a másodikat is megnyerték.

„Erre a hétvégére új repülésirányítót kaptunk Cas Van Dongen személyében, aki a téli felkészülésünk során támogatott minket” – mondta Allan Norregaard. – „Általában ő ül a kormánynál, de az új szerepében is kiemelkedő teljesítményt nyújtott.”

Videós összefoglaló az első napról:

YouTube video

A második helyen a múlt hétvége másik sikercsapata, a Groupe Atlantic (FRA) végzett, a dobogó harmadik helyét a CER Ville de Geneve (SUI) szerezte meg. „Fantasztikus verseny volt, rengeteget fejlődtünk az elmúlt napokban, de még sok apró hibát vétünk, amik miatt az igazán jó eredmény egyelőre várat magára. Ennek ellenére nagyon boldogok vagyunk a második helyünkkel” – Louise Chambet, Groupe Atlantic.

Jól mutatja a küzdelem szorosságát, hogy a harmadik és nyolcadik helyezettet mindössze tíz pont választotta el a végén. Részletes eredménylista.

A második nap eseményei:

YouTube video

A 69F Cup Europe kevesebb mint két hónap múlva folytatódik a szardíniai Puntaldiában, június 14–19. között a GP 2.1-gyel, majd június 20–25. között a GP 2.2-vel.

(forrás: livesaildie.com, fotók: 69fsailing.com)

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!