Már kis merülésű modelleket is kínál az Oyster Yachts

Az Oyster Yachts immár új, az eredetinél rövidebb tőkesúllyal is kínálja 495, 595, 745 és 885 modelljeit, javítva a hozzáférést sekély vizű hajózási területekhez.

Az Oyster jelenleg az egyetlen globális gyártó a luxus nyílt tengeri túrahajók gyártói között, amely négy különböző modellt kínál sekély merülésű opcióval. A tulajdonosok a világon mindenhol igényt tartanak a nagy teljesítményű óceáni cirkálókra, pláne, ha azokkal ki tudják használni a sekély vizek, eldugott öblök, folyók, belvizek és kisebb kikötők biztonságos használatához szükséges előnyöket.

A flotta díjnyertes példánya, az Oyster 495 mostantól 1,83 méter mélyre nyúló tőkesúllyal is kapható, az Oyster 595 (amely továbbra is a termékcsalád legnépszerűbb modellje) felhúzható tőkesúlyos kivitelben is rendelhető, aminek eredményeként 1,8 méterre csökkenthető a merülése, így a legénység könnyedén horgonyt vethet a legeldugottabb öblökben is.

Az Oyster 745CB szintén felhúzható tőkesúllyal büszkélkedhet, amelynek köszönhetően mindkét fronton jól teljesít: a kílt leeresztve komoly teljesítményre képes menetben, horgonyzáskor pedig – és ez egyedülálló 75 láb hosszú vitorlás jachtokon – a bulba egy gombnyomással felemelhető, aminek hatására a 3,10 méteres merülés másodpercek alatt 1,98 méterre csökken. Mindezt úgy, hogy a belső elrendezés kényelmes és tágassága sérülne. A mérettartomány csúcsán a sekély merülésű hajók legújabb példánya, a 90 lábas Oyster 885CB áll, amelynek eredetileg 3,5 méteres a merülése, ezt lehet 2,3 méterre csökkenteni.
„Tulajdonosaink a remek menetteljesítményt a nagy méretű túravitorlások számára korábban megközelíthetetlen sekély vitorlázóterületek felfedezésének rugalmasságával szeretnék ötvözni. Az Oyster jachtjai továbbra is lenyűgöző teljesítményt nyújtanak vitorlázáskor, ugyanakkor olyan területekre is el lehet jutni velük, ahová más, hasonló méretű jachtokkal nem érnek el” – büszkélkedett Alex Gardner, az Oyster Yachts vezető hajótervezője.

(fotók és forrás: Oyster Yachts)

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!