Ötven év a csúcson: Oyster Yachts – második rész

Az Oyster Yachts több mint 20 millió tengeri mérfölddel és 100 világ körüli hajózással hosszú utat tett meg a cég 1973-as, norfolki alapítása óta.

A jelenlegi flotta zászlóshajóját (egyben legnagyobb példányát), az Oyster 885-öst 2010-ben mutatták be, és az Oyster 625-össel ezek voltak az elsők, amelyeket az Oyster jellegzetes tengeri ablakaival szereltek fel – azonnal felismerhetővé téve a márka képviselőit. A vállalat mindig is törekedett a fejlesztésekre, a terjeszkedés során nőtt a szakképzett munkatársak száma, 2021-ben Hythe-ban, az Oyster 495 szülőhelyén, új gyártási létesítményeket avattak. Az Oyster 495-ös mostanra a cég egyik legsikeresebb modellje lett, és nemrég elnyerte a 2023-as Év Európai Vitorlása díjat.

Az Oyster 885 és 675 esetén elsőként alkalmazott fejlesztések közé tartozik a két kormánylapát, a függőleges hajóorr, az elegáns, sötétített, körbefutó fedélzeti szalonablakok, a védett kokpit és a süllyesztett fedélzet. Ezenkívül új technológiai megoldásokat alkalmaztak a beltérben is, hogy a tulajdonosok számára az otthon érzetét nyújtsák. Ennek fontos eleme az Oyster Command, amely mostantól minden modellnél alapfelszereltség, és lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy a fedélzeti rendszereket a jacht bármely pontjáról vezéreljék és felügyeljék.

Az Oyster Yachts az iparágon belüli innovációval növelte sikerét, és komoly hírnevet épített az „Oyster család” márkanév köré. A vállalat vezető szerepet vállalt a tulajdonosok számára szervezett világméretű események szervezésében, beleértve az első karibi regattát Antiguán 2001-ben és a Palma Regattát 2002-ben. Ezek az események a mai napig léteznek. A 2013-as 40. évforduló megünneplésére a cég előállt az Oyster World Rally ötletével, amely egy teljes gyári támogatást élvező, tizennyolc hónapos világ körüli vitorlás kaland, kizárólag Oyster hajók számára. Az esemény a már meglévő és leendő tulajdonosok körében hatalmas sikernek bizonyult, ezért 2017-ben és 2022-ben is megrendezték. A 2022-23-as Oyster World Rally az idén áprilisban Antiguában ér véget. 2018-ban a vállalatot Richard Hadida vásárolta fel, és jelenleg Ashley Highfield vezérigazgató vezeti.

„Az Oyster 50 év alatt elért eredményeit lehetetlen felsorolni, de egy dolog biztos: a hírnevünk legalább annyira épül az építés minőségére, mint a különleges élményekre, amelyeket tulajdonosaink az elmúlt fél évszázadban átéltek” – állítja Richard Hadida, az Oyster Yachts tulajdonosa és elnöke.

Az első részben: a kezdetek és az Oyster Brokerage.

50 ÉV ÜNNEPLÉSE

YouTube video

(fotók és forrás: Oyster Yachts)

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!