Látványos versenyt futottak a trimaránok Gran Canarián

A Pro Sailing Tourban versenyző Ocean Fifty trimaránok kitűnő körülmények között mérkőzhettek meg egymással a Las Canteras-part alkotta természetes „stadionban”.

Július elsején rajtolt a hosszú túrafutam a Marina Las Palmas elől, ennek során először az óra járásával ellentétes irányban megkerülték Gran Canariát.

Pillanatfelvételek a szigetkerülésből, illetve a Leyton befutása:

YouTube video

A part menti futamok során a Quentin Vlamynck kormányozta Arkema 4 háromszor is nyert, amivel komolyan veszélyeztette a Sam Goodchild irányította Leyton elsőségét, de végül utóbbiak diadalmaskodtak. Goodchildék ezzel a Pro Sailing Tour harmadik állomását is behúzták, második lett az Arkema 4, harmadik a Ciela Village (Erwan Le Roux).

Összesen nyolc part menti futamot teljesített a mezőny, plusz a Gran Canaria-kerülést (ennek során az Arkema új rekordot állított fel 8 óra 4 perces idővel), és jól látszott, hogy egyre kiegyenlítettebb a küzdelem a hajók között. Míg La Rochelle-ben 12, Brestben 14, addig Gran Canarián mindössze 2 pont volt a különbség az első és a második helyezett között.

A Pro Sailing Tour negyedik, egyben záró állomása Toulon és Brest között zajlik majd, augusztus 1–7. között, 1650 tengeri mérföldes pályával kötve össze Franciaország mediterrán és atlanti partvidékét. Három 24 órás és 21 part menti versenyt követően összetettben a Leyton vezet (22 pont), második az Arkema 4 (18 pont), harmadik a Ciela Village (15 pont).

(fotók és forrás: prosailingtour.com)

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!