Kormányost cserél a Kékszalagra a Team Kaáli

Az eddigi kormányos Virág Flóra ikreket vár, utódja házon belülről érkezik.

Virág Flóra üstökösként robbant be a balatoni nagykatamaránozás forgatagába, 2022-ben vette át a Team Kaáli Decision 35 katamarán kormányzását, és már az első szezonjában minden versenyt megnyert csapatával, a Kékszalagon második helyen végeztek az MLS Raiffeisen Fifty-fifty mögött.  Flóra most anyai örömök elé néz, így nehéz döntést kellett meghoznia – az idei Kékszalagon nem ő ül a Team Kaáli kormányánál.

Nagy kalandok vannak megírva a sors könyvébe, mely közé bátran sorolhatjuk Flóra idei kihívásait is. A fiatal feleségek életében nem meglepő, ha családalapításra kerül a sor, Flóra és párja Beni is komolyan vették az eskü fogalmát, és időben a tudatos családtervezés mezejére léptek. Kiszámolták, mi az az időablak, amikor Flóra két Kékszalag között áldott állapotban lehet. A csapat névadó mentora, a világhírű nőgyógyász Kaáli Nagy Géza professzor is büszke lehet a fiatalokra, minden időzítés a terveknek megfelelően alakult. Egy kivétellel – Flóra pocakjában egyből két baba lapul. Ez az örömteli tény viszont azonnali lépéseket követelt.

Nathalie Brugger, a Team Kaáli csapat többszörös olimpikon svájci edzője, a Red Bull AC40 csapat kormányosa aktívan részt vett a döntés meghozatalában. Nat idén is személyesen felügyelte a Team Kaáli formáció Kékszalag felkészülését mind a Fehér szalag, mind a Horváth Boldizsár versenyeken.  Arra jutottak, hogy ideális esetben házon belül kellene megoldani a kormányos cserét. A gondolatot tettek követték, és megszületett a döntés.

2024-ben a Kékszalagon a Team Kaáli kormányosa Sallai Gábor, a csapat korábbi taktikusa lesz. Gabó keszthelyi születésű vitorlázó, kevesen ismerik úgy a Balatont, mint ő. Olyan sikerek vannak mögötte, mint a 2023-as Kalóz Európa-bajnokság ezüstérme és magyar bajnoki címe, illetve a 2023-as J24 Európa-bajnokság bronzérme és a J24 magyar bajnoki címe.

Joggal vetődhet fel a kérdés, ha Gabó kormányoz, akkor ki veszi át az ő helyét a Team Kaáli fedélzetén. Szerencsére az utánpótlás is kikötőn belülről érkezik, Ormai Koppány Nacra 15 vitorlázó legénység képében. A 17 éves Koppány nevelő edzője Virág Flóra, Sallai Gabó és a Racing Django taktikusa, Lovas Zsolt. A lelkes fiatal a Fehér szalag regattán már bizonyított, így minden akadály elhárult a Kékszalag részvétele elől.

A dörgicsei Kaáli Autó-Motor Múzeum színeiben induló Team Kaáli Decision 35 katamarán legénysége az 56. Kékszalag Raiffeisen Nagydíjon:

Sallai Gabó

Belle Örs

Tisóczki Ferenc

Kadlecsik Márton

Kámán Tamás

Ormai Koppány

A csapat a hajó orrán ikreket reptető gólya matricával vesz részt a Kékszalagon.

forrás: teamkaali.hu

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!