Kikötői összefogással népszerűsítik a vitorlázást

Együttműködési megállapodást kötött a Balaton új vitorlás kikötője, füredi Kékszalag Port és a sarudi Élményfalu vitorlásközpontja, a Tisza-tó Sail Vitorlásbázis. A cél a vitorlássport fejlesztése és népszerűsítése.

A két vízi bázis kölcsönösen népszerűsíti egymás szolgáltatásait (kedvezményeket kínálnak egymás vendégei számára) és magas színvonalú szolgáltatásaikkal igyekeznek lehetőséget kínálni a vitorlázás kipróbálására, a tavak környéki turisztikai attrakciók bemutatására.
Az együttműködés keretében a sarudi térségből érkező látogatók kedvezményre jogosultak a Vitorlázz Itthon – A felfedezés élménye szolgáltatásai igénybevételekor, míg a Balatonon elterjedt Vitorlázz Itthon kedvezménykártya felmutatói 10 százalék kedvezményre jogosultak a Tisza-tónál a sarudi Élményfalu aktív- és ökoturisztikai központ szabadidős szolgáltatásainak árából.

A balatonfüredi Kékszalag Port célja a Balatonon a turisztikai célú túravitorlázás átfogó fejlesztése mellett a különféle járásmódok (túrakenuzás, kerékpározás, természetjárás, túravitorlázás és lovaglás) összekapcsolásával közös megállóhelyek hálózattá alakítása. A kikötői rész a parti infrastruktúrával együtt képes kiszolgálni a Magyar Vitorlás Szövetség és a Magyar Kajak-Kenu Szövetség céljait. A központi létesítmény számára Balatonfüred önkormányzata biztosított helyet a Balatonfüredi Camping területén, mintegy 1,2 hektáros területen.

A Tisza-tó Sail Vitorlásbázis kapcsán a sarudi ÖkoPort vízibázis egy komplex vízi szolgáltató központ, ahol megannyi élményben lehet része azoknak, akik kipróbálják az itt található vízi járműveket, sporteszközöket. A Sarudi-medence partján épül az úszóműves Klubkikötő, mely pihenőbázisként és sportkikötőként működik majd, helyet adva a Tisza-tó új vitorlásbázisának – írta a vitorlazzitthon.hu.

fotók: kekszalagport.hu, elmenyfalu.hu

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!