Készen állsz életed nagy vitorlás kalandjára? Csatlakozz az Ocean Globe Race-hez!

Életed meghatározó pillanatára vágysz? Óceáni vitorlázási tapasztalatokat gyűjtenél? Itt a lehetőség! Csatlakozz az Explorer legénységéhez, indulj el életed legnagyobb utazására!

Szeretnéd egy Swan 57-es hajóval körbehajózni a világot egy jókedvű csapat tagjaként? Szeretnél csillagászati navigációt tanulni és tapasztalatot szerezni a Déli-óceánon Mark Sinclair irányítása mellett? Csatlakozz az 1973-as, első Whitbread Race 50. évfordulóját ünneplő 2023-as Ocean Globe Race mezőnyéhez!

Az OGR-en vitorlázni egyedülálló élmény, olyan különleges csoport tagja lehetsz, amelynek tagjai összetartó családot alkotnak. Közösen kell szembenézni a kihívásokkal, kaland les rátok minden „sarkon”. És bár az OGR egy verseny, sokkal fontosabb, hogy mindenki biztonságban hazaérjen, maximálisan kiélvezve az élményt.

YouTube video

A fedélzeten a legénység aktív tagja leszel, ami azt jelenti, hogy minden feladaton osztozol a többiekkel, beleértve a mosogatást és a WC-tisztítást is! Néha kemény a munka, lehet, hogy nem mindig tudsz rendesen aludni, és szíved szerint csak feküdnél az ágyadban, de a hajón nem így működnek a dolgok. A csapat minden tagjának kiosztanak néhány speciális feladatot és felelősségi területet az egyén tudása és tapasztalatai alapján. Ráadásul elvárják, hogy az illető ezeket a készségeket az Ocean Globe Race megkezdéséig növelje. A kiválasztottak részesei lesznek a rajtot megelőző és a verseny alatti döntéshozatali folyamatnak.

A Swan 57
Az Olin Stephens által tervezett és 1977-ben először vízre bocsátott hajó klasszikus S&S-terv, amely a világ egyik legjobb hajóépítő műhelyében készült.

Tervezése és építése során figyelembe vették az 1973-as Whitbread Race tapasztalatait – azt a versenyt a Swan 65 Sayula nyerte.

Don McIntyre, a verseny alapítója
A csatlakozásnak két feltétele van: tudd, hogyan kell vitorlázni és fűtsön elegendő szenvedély, hogy átvészeld a nehéz részeket. Nem kell hősnek lenned ahhoz, hogy jelentkezz, de tudnod kell nevetni és hinni magadban és a csapattársaidban. Sok szerencsét! A lehetőség rád vár.

(fotók és forrás: oceangloberace.com)

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!