Jön az első CROYA Charter Show, irány Split!

Az idén alapított Horvát Hajózási Szövetség (CROYA) bejelentette, hogy október 4–6. között Splitben megrendezi első kiállítását.

Az első CROYA Charter Show a város éves vízi fesztiváljának része lesz, a kiállításon bemutatják a Horvátországban elérhető legszebb, legénységgel bérelhető jachtokat, valamint felhívják a figyelmet az ország számos gyönyörű úti céljára, horgonyzóhelyére és látnivalójára. A kiállított víz járművek között szerepelnek horvátországi motoros jachtok, vitorlás jachtok, motoros vitorlások és guletek – a charteripar luxusszegmenséből. A vendégeknek lehetőségük lesz szemügyre venni és bejárni a hajók teljes választékát, találkozni a kapitányokkal és a legénységekkel, valamint megkóstolni a jachtok séfjeinek kitűnő kulináris kínálatát.

A séfek külön is megmérettetik magukat – a szakácsverseny minden jachtkiállítás csodálatos kiegészítője. A versenyzőknek a horvát konyha innovatív megközelítését kell bemutatniuk, a zsűri tagjai Mike Jennings Michelin-csillagos szakács, Ino Kuvačić, a „Dalmácia: receptek Horvátország mediterrán partvidékéről” szerzője, valamint egy eddig nem megnevezett horvát séf.

A kiállítás célja az is, hogy rávilágítson a tengeri környezetvédelmi problémákra, különösen a műanyaghulladékra, a Designer Water Competition keretében a jachtok és a legénység innovatív módon állítják elő és szolgálják fel saját ivóvizüket.

A Horvát Nemzeti Idegenforgalmi Hivatallal partnerségben, a Horvát Idegenforgalmi és Sportminisztérium, valamint a helyi városi és vidéki hatóságok erőteljes támogatásával megrendezett kiállítás remek kapcsolatépítési lehetőségeket kínál.

(forrás: charterworld.com, fotók: yachtscroatia.com, charterworld.com, croya.hr)

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!