J/24 világbajnokság 2025: megvan a helyszín!

2023. május 11.
Címkék :

Plymouth, a brit Ocean City lesz a helyszíne a negyvenötödik J/24-es vitorlás világbajnokságnak 2025-ben.

A Plym Yacht Club, a Saltash Sailing Club és az Egyesült Királyság J/24 osztályszövetsége közös szervezésében megvalósuló eseményt szeptember 6-14. között rendezik meg. Helyszíne a Mount Batten-félszigeten lesz, a Plymouth Soundtól délre, öt versenynappal.

Az esemény társigazgatója, Sam Marshall elmondta: „Megtisztelő, hogy otthont adhatunk a 2025-ös világbajnokságnak. Országunk vitorlázói nagyon sajnálták, hogy a Covid miatt nem indulhattak a 2020-as világbajnokságon Poole-ban, így fantasztikus lesz, hogy a világ minden tájáról érkező hajókat fogadhatunk az Egyesült Királyságban. A plymouthi kikötőnek legalább 30 éve aktív a J/24-es flottája, és komoly versenyekre számítunk az eseményig hátralévő időben.

A J/24-es egy zseniális hajó, mert mérete és viszonylag alacsony ára miatt könnyen elérhető, fenntartható. A csapatok négy-hat fősek, helyi amatőröktől a nemzetközi profikig sokféle vitorlázót várunk. Több mint 50 hajóra számítunk, a versenypályán nézőhajók is lesznek, így a közönség és a rendezvény partnerei testközelből követhetik az eseményt.”

A J/24 a legnépszerűbb tőkesúlyos one-design hajó a világon, világszerte több mint 5500 hajót tartanak nyilván, és bár 1977-ben tervezték, még mindig nagy flottákat vonz nemzetközi szinten. Az osztály idei Európa-bajnokságát Magyarországon rendezik, augusztus 20-27. között, majd röviddel utána (szeptember 9-16.) jön a világbajnokság Görögországban. 2024-ben Seattle (USA) lesz a világbajnokság helyszíne.

A 2023-as, magyarországi Európa-bajnokság beharangozója:

YouTube video

Őrület a kreuzbójánál a 2019-es világbajnokságon:

YouTube video

Magyar Európa-bajnoki arany 2017-ben.

Az utolsó pillanatig izgalmas világbajnokság 2022-ben.

fotók: thebendmag.com, yachtsandyachting.com

forrás: plymouthchronicle.co.uk

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!