Ismét fizetős a parkolás Balatonfüreden

2020. március 9.
Címkék :

Március közepétől ismét fizetni kell a Balaton parti városban a parkolásért. A parkolási díjak, a fizető időszakok és területek valamint a bérletek árai nem változnak, a tavalyi díjak és szabályok érvényesek.

Március 15-től október végéig kell majd ebben az évben fizetni a városban a parkolásért. A 71-es főút városi átvezető szakasza alatt üzemelnek a fizetős parkolók, a Blaha Lujza utcában ebben az évben is tilos a megállás.

Parkolási díjat fizetni érmével és mobiltelefonnal is lehet, illetve tovább bővült a bankkártyát elfogadó jegyautomaták köre. Idén a Kisfaludy utcai, Zákonyi és Esterházy strandi fizetőparkolók után már a Zsigmond-, Honvéd-, Borsos és Huray utcákban is lehet bankkártyával díjat fizetni. A mobiltelefonon keresztül történő fizetésre továbbra is minden parkolóban van lehetőség.

A 280 férőhelyes Huray utcai parkolóban óránként 200 forintba kerül a parkolás. A Honvéd-, illetve a Borsos Miklós utcák parkolóiban 300 -, míg a kiemelt övezetnek számító Kisfaludy utcában továbbra is 500 forint a parkolási díj, a felső városrészben 170 forint az óránként fizetendő összeg.

A Kisfaludy strand valamint a kemping előtti kiépített, ingyenes nagy parkolók továbbra is rendelkezésre állnak, ezek a 71-es főútról könnyen megközelíthetőek, és gyalogosan sincsenek messze a frekventált parti résztől.

A füredi lakosok az éves lakossági bérletet 2900 forintért válthatják meg, idén is gépjárművenként lehet igénybe venni az éves parkolási jogosultságot, azaz akinek több autó van a nevén, és nincs semmilyen adótartozása, akár mindegyik autójára kérhet bérletet. A lakossági és mélygarázs bérletek már kaphatók a Probio Zrt. irodájában.

A parkolási rendszer működtetésével, a díjak kiszabásával valamint a különböző zónák kialakításával továbbra is kettős a szándék: a település leglátogatottabb részének forgalom szabályozása illetve a reformkori városrész védelme.

fotók: balatonfured.hu, balcsi.net; probiort.hu

forrás: balatonfured.hu

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!