Immár tizenkilencedik alkalommal: Seapromo Regatta az Adrián

2022. szeptember 6.
Címkék :

Szeptember 24-én újra elrajtol Magyarország presztízs adriai vitorlásversenye, a XIX. Seapromo Regatta!

Az Adria mesebeli tájain, gyönyörű útvonalon az idén 16 csapat részvételével indul útjára a vitorlásderbi Bavaria 46C hajókkal. A Pasman- és Ugljan-sziget megkerülésével, tagolt és változatos vízterületen mérkőznek meg a csapatok, a helyszín egyaránt alkalmas túra-, pálya- és csillagtúra futamok megrendezésére.

Az idén debütál magyar rendezésű tengeri versenyen a robotbója! Ezzel az innovatív, modern megoldással mélyebb vízben is könnyű dolga van a rendezőségnek pályarakáskor vagy pályamódosításkor.

A futamok után parti programokkal csábítják a hajók legénységét: főzőverseny, bormóló és szárazföldi sportos programok, labdajátékok várják az érdeklődőket. Természetesen az idén is lesz élő zene: Burszán Vera, Torres Dani és Szabó Ádám csap a húrok közé, míg Kertész Richárd, aki kormányosként is igyekszik csapatával jól szerepelni, standup esttel szórakoztatja a nagyérdeműt.

Kifejezetten izgalmas verseny várható, mert bár Berecz Zsombor Európa- és világbajnok, olimpiai ezüstérmes vitorlázó az SSL Gold Cup versenyre készül, ezért zsinórban hétévnyi szereplés után nem tud részt venni a regattán, csapata új néven új kormányossal új formációban nevezett, így klasszikus címvédés biztosan nem lesz. Természetesen a XX. Seapromo Regattára visszavárják, sok sikert és jó szelet kívánva a régi-új formációnak, valamint minden visszatérő és újonnan nevezett csapatnak!

A verseny a @SeaPromoRegatta Facebook- és @seapromo Instagram-oldalon lesz követhető. XIX. Seapromo Regatta: szeptember 24.–október 1., Horvátország, Drage.

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!