Íme a legnagyobb vitorlásfotó-pályázat zsűrije

Az idén Loïc Venance (FRA), Jonquil Hackenberg (UK), David Graham (UK), Meg Reilly (USA), Nicolas Mirabaud és Brice Lechevallier (SUI) választja ki az év legjobb vitorlásfotóit.

A Mirabaud Yacht Racing Image egy nemzetközi fotópályázat, amelyet az idei évtől a World Sailinggel közösen rendez a kiíró. A tizenharmadik alkalommal meghirdetett versenyre a profi fotósok 2021. október 5. után készült képekkel pályázhatnak. A húsz legjobb képet a World Sailing Abu-Dzabiban megrendezendő éves konferenciáján és a máltai Yacht Racing Forumon állítják ki. A győzteseket a Yacht Racing Forumon hirdetik ki, november 21-én.

„A 2022-es vitorlásszezonban több, az elmúlt években törölt verseny tért vissza, magas részvételi arányokkal. Alig várom, hogy lássam az új képeket” – lelkendezett Nicolas Mirabaud, a Mirabaud Group ügyvezető partnere.

A nemzetközi zsűri által kiválasztott legjobb nyolcvan képet október 14-én teszik közzé az esemény weboldalán, ahol a közönség szavazhat a kedvenc fotójára.

A fődíjat (Mirabaud Yacht Racing Image díj) a nemzetközi zsűri ítéli oda, míg a közönségdíjat az interneten gyűjtött szavazatok alapján osztják ki. A Yacht Racing Forum díjat a World Sailing éves konferenciáján és a Yacht Racing Forumon részt vevő küldöttek szavazatai alapján ítélik oda.

A zsűri:
Loïc Venance (FRA), az AFP profi fotósa, a 2021-es Mirabaud Yacht Racing Image díj nyertese
Jonquil Hackenberg (UK), a Magenta Project elnöke
Nicolas Mirabaud (SUI), a Mirabaud & Cie SA ügyvezető partnere
Meg Reilly (USA) marketing- és médiakonzultáns, Ocean Racers, The Magenta Project, Heineken Regatta
Brice Lechevallier (SUI), a Skippers magazin főszerkesztője
David Graham (UK), a World Sailing vezérigazgatója

A pályamunkákat október 9-én éjfélig lehet beküldeni az esemény honlapján keresztül.

Az illusztrációként használt képeket a 2020-as legjobb nyolcvanból válogattuk.

(fotók és forrás: yachtracingimage.com)

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!