Megállapodást kötött a Mirabaud Yacht Racing Image és a World Sailing

A vitorlázás nemzetközi irányító szervezete hivatalos partnere lesz a Mirabaud által támogatott, versenyvitorlázásról szóló fotópályázatnak. A húsz legjobb kép a World Sailing éves konferenciáján lesz kiállítva, a győzteseket pedig a Yacht Racing Forumon hirdetik ki.

„Örömmel üdvözöljük a sportág irányító testületét hivatalos partnerként – mondta Bernard Schopfer, az esemény szervezője. – A World Sailing támogatása tovább erősíti a díjat, garantálja annak hitelességét.”

A World Sailing Abu-Dzabiban rendezendő konferenciájának küldötteit, akik többek között jachtklubokat, hajóosztályokat és szövetségeket képviselnek a világ minden tájáról, arra kérik majd, hogy szavazzanak az év legjobb vitorlásképére. Őket követik egy hónappal később a Yacht Racing Forum résztvevői. A verseny győzteseit november 21-én Máltán, a Yacht Racing Forumon hirdetik ki, és ünneplik meg a sportág legfontosabb személyiségei előtt.

„Nagy örömünkre szolgál, hogy partnerei lehetünk a Mirabaud Yacht Racing Image díjnak – mondta David Graham, a World Sailing vezérigazgatója. – Sportágunk híres a róla készített képek minőségéről, és nagyon örülök, hogy partnerei lehetünk egy olyan versenynek, amely elismeri a fotósok kemény munkáját, akik oly sokat tesznek sportágunk népszerűsítéséért. A Mirabaud Yacht Racing Image díjat széles körben elismert nemzetközi mérceként tartják számon, és alig várjuk, hogy a győzteseket azon a Yacht Racing Forumon ünnepelhessük, amelynek szintén a partnerei vagyunk.”

A Mirabaud Yacht Racing Image Award 2022-es díjára már lehet pályázni, és a fotósokat arra kérik, hogy október 9-ig küldjék be a legjobb vitorlásképüket.

Magyar a kiválasztottak táborában: Gémesi Jóka képe a legjobb 20 között 2021-ben.

Az Év vitorlásfotói 2021-ben.

(forrás: yachtracingimage.com, fotók: Yacht Racing Image – Christophe Favreau, Michael Chittenden, Gianluca di Fazio)

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!