Így utaznak a magyarok idén nyáron

A Google keresési adatai arról árulkodnak, hogy a magyarok all inclusive álomnyaralásokat terveznek. Az idei böngészések alapján nem csökken a belföldi úti célok népszerűsége a külföldi desztinációk iránti felfutó érdeklődés mellett sem.

Az elmúlt évek hullámvölgyei után a Google által mért magyarországi keresési trendek azt mutatják, hogy az utazási kedv a járvány előtti időszakot is meghaladja. A keresések alapján egyre nagyobb a kereslet az utazások iránt, a keresési volumen a turizmus kategóriában az első negyedévben 43 százalékkal nőtt 2021 hasonló periódusához képest és a járvány előtti szinthez viszonyítva is 13-16 százalékkal volt magasabb az év első hónapjaiban. Összességében 2022-ben úgy tűnik, hogy az elmúlt két év után a magyarok szívesen utaznának külföldre is.

A keresésekben az tükröződik, hogy a felhasználók olyan szervezett álomnyaralásokra vágynak, ahol mindenről gondoskodnak helyettük. A Google Trends szerint Magyarországon a nyaralás all inclusive iránti keresések 360 százalékkal nőttek az előző év hasonló időszakához képest.

Egyúttal óvatosabbá tette magyarokat, kevésbé terveznek jóval előre – megugrott a last minute utazás kifejezésre való keresések száma is. A keresési trendek azonban csupán a böngészők terveiről árulkodnak. A jelenlegi bizonytalan régiós helyzetben nem jelenthetjük ki teljes biztonsággal, hogy ezek az utak meg is valósulnak úgy, ahogy megálmodták őket, de az általános szándék felismerhető.

A keresések alapján sorrendben ezek a legnépszerűbb úti célok: Olaszország, Törökország, Horvátország, Görögország, Egyiptom, Spanyolország, Ausztria, Csehország, Nagy-Britannia, Franciaország.

A külföldi úti célokat övező egyre nagyobb érdeklődés mellett a belföldi üdülőhelyek iránti keresések mennyisége is megugrott. A turizmus kategóriában a Balaton környékén fekvő Keszthely, Siófok, Balatonfüred és az olyan gyógyvizes területek, mint Eger, Gyula és Hévíz a topdesztinációk közel 200 százalékos növekedéssel a 2021-es március–áprilisi időszakhoz képest – írta a turizmusonline.hu.

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!