Továbbra is Horvátország a favorit

Az idei év első kilenc hónapjában Horvátország 442 369 magyar turistát regisztrált, az általuk eltöltött vendégéjszakák száma pedig 2,4 millió volt. Ez vendégszámban a tavaly mért adatokhoz képest 97, a vendégéjszakák számában 89 százalékos növekedést jelent.

A turisták és az általuk realizált vendégéjszakák száma júliusban és augusztusban volt a legjelentősebb, a nyolcadik hónapban a magyarok több mint 2 millió vendégéjszakát töltöttek el Horvátországban. A magyar vendégszámot és vendégéjszakaszámot tekintve a Kvarner-öböl áll az élen, majd Isztria, illetve Split-Dalmát megye következik.

A legtöbb vendégéjszakát a következő helyeken számlálták: Vir, Crikvenica, Rovinj, Poreč, Medulin, Rab, Zadar, Makarska, Krk. Évről évre egyre több honfitársunk választja a hajós turizmust. Ebben a szegmensben a magyar piac 100 százalékos növekedést ért el az előző év azonos időszakához képest. A szálláshelyek tekintetében a tavalyi évhez képest a leglátványosabb, 133 százalékos növekedést a szállodák produkálták, noha a magyar turisták a leginkább továbbra is a magánszálláshelyeket preferálják.

Az egyéni és a szervezett utak aránya pedig azt mutatja, hogy a magyarok szívesebben választják az egyéni utazásokat, mint a szervezett utakat.
A járvány ellenére a horvát turizmus kiváló eredményeket ért el a nyári szezonban. Az első kilenc hónapban Horvátországot több mint 12 millió turista kereste fel, akik csaknem 80 millió éjszakát töltöttek el az országban – írta a turizmusonline.hu.

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!