Ezek a legnépszerűbb horvát nyaralóhelyek

Horvátországban a legtöbb külföldi vendég Isztria, Kvarner, valamint Split-Dalmát és Zadar megyében tartózkodik, míg a legnagyobb népszerűségnek örvendő úti cél Rovinj, Vir, Poreč, Medulin és Umag.

Az idén eddig több mint 172 ezer magyar turista több mint 880 ezer vendégéjszakát töltött el Horvátországban, ami az előző év azonos időszakához képest 90 százalékos növekedés. A legtöbb vendégéjszakát a földrajzilag legközelebbi megyékben (Kvarner és Isztria) regisztrálták, majd Split-Dalmát és Zadar megye következik. A magyarok a legtöbb vendégéjszakát Vir, Rovinj és Crikvenica településen realizálták, a szálláshelyek típusát tekintve a magyarok leginkább magánszállást vesznek igénybe (az összes vendégéjszakák 45 százalék), a legnagyobb növekedést a szállodákban és a kempingekben mérték.

Egyre több magyar választja a hajós turizmust és hajókon való tartózkodást, a turizmus e formája szintén nagyobb növekedést mutat a magyar vendégéjszakák tekintetében, mint a magánszállások.

Bár a magyar turisták többsége egyénileg utazik, az utazási irodákkal utazók által eltöltött vendégéjszakák száma is növekszik, vagyis az idén többen választották az utazási irodák által szervezett utakat, mint tavaly – olvasható a Horvát Idegenforgalmi Közösség közleményében.

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!