Jó hír a Görögországba utazóknak

2022. február 18.
Címkék :

Görögország hivatalosan március 1-jén nyitja meg a 2022-es nyári szezont a tervezett április közepe helyett, és a 2019-es rekordév eredményeit célozza meg.

Míg az összes többi mediterrán ország bezárt 2020-ban, a görögök kinyitottak. Tavaly pedig az ország a turizmusból származó bevételei elérték a 10,5-11 milliárd eurót. Az Idegenforgalmi Minisztérium és a turisztikai szektor szakembereinek az a célja, hogy az idén a görög turizmus teljesítménye elérje a járvány előtti szintet. Ennek érdekében indul korábban a turisztikai szezon.

Az első tengerjáró hajó már elindult Thesszalonikibe és Voloszba. 765 tengerjáró körutazást terveznek a hajótársaságok az idén Görögországban, ezek 55 százalékának fontos állomásai vannak Pireuszban, Szalonikiben, Heraklionban és a görög szigeteken.

Emellett az utazásszervezők, valamint a légitársaságok 30-50 százalékos bővülést terveznek a foglalásokban, a légi járatok kapacitásában és a résidők terén.

A Görög Turisztikai Szövetség kutatása szerint 2019-ben a német, a brit és az amerikai turisták költöttek a legtöbbet Görögországban. A németek költése 2019-ben mintegy 3 milliárd euróra rúgott, ami az összes turisztikai bevétel 16,7 százaléka. A görög hatóságok szerint az ország gazdaságában minden negyedik euró közvetve vagy közvetlenül a turizmusból származik, és a görög családokhoz áramlik a kis- és középvállalkozásokban – írta a turizmusonline.hu.

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!