Ígéretes kezdés Miamiban

A Gyapjas testvérek két futam után a 6. helyen állnak. Érdi Mári fekete zászlónál korai rajtos volt.


Megkezdődtek a futamok a 2019-es világkupa-sorozat második versenyén a floridai Miamiban. A külső körös trapéz pályán a magyar hajó az első bójához a 10. helyen ért fel, majd a következő raumszakaszban három helyet előre léptek, de a 7. pozícióról a hátszélben a 8. helyre csúsztak, amit viszont a hátralévő szakaszokban tartani tudtak. Így az első futamban a 8. helyen futottak célba. A futamot az olasz Ferrari–Calabro páros nyerte.

A második futam előtt halasztott a rendezőség, a szél ugyanis elkezdett nyugat felé fordulni és a pályát rendezték át. A magyar hajó az elsőhöz hasonló erősségű, de immár nyugatias szélben a 8. helyen zárta az első szakaszt, majd a raumban előrelépett a 6. helyre, majd az 5.-re, és ezt a pozíciót egészen az utolsó bójáig meg is őrizte, ott azonban megelőzték az amerikai McNay–Hughes egységet, így a végén a 4. helyen zárták a futamot. Nyert a japán Isozaki–Takayanagi hajó a svéd Dahlberg és az olasz Ferrari kormányozta csapatok előtt. Az összetettben két futam után Dahlbergék állnak az élen, Gyapjasék az előttük álló két japán hajóval pontegyenlőségben a 6. helyen tartózkodnak.


„Mindkétszer nagyon jó rajtot vettünk, így szabadon tudtunk vitorlázni, sebességünk pedig jó volt. Az első futamban talán túl biztonsági első krajcot mentünk, talán túl korán igazítottunk be az ellenfelekre, de alapvetően elégedettek vagyunk, nem vállaltunk túl nagy kockázatot. Jól állunk, de még nagyon a verseny elején vagyunk, várjuk a folytatást” – nyilatkozták a Gyapjas testvérek a hunsail.hu-nak.


A Laser Radial osztály 8 csomót valamivel meghaladó, nyugati szélben rajtolt, a rajtlistán szereplő 70 hajó közül 59 állt rajthoz. Érdi Márinak nem indult jól a verseny, az első futamban fekete zászlós korai rajt miatt BFD-vel végzett. A futamot a kínai Dongshuang Zhang nyerte az ausztrál Zoe Thomson és a dán Anne-Marie Rindom előtt.

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!