Újabb két ok a horvátországi nyaraláshoz

Két újabb horvát étterem kapta meg a Michelin-csillagot, a novaljai Boškinac és a korčulai LD Terrace, míg a Pelegrini (Šibenik), a 360º (Dubrovnik), a Monte (Rovinj), a Noel (Zagreb) és a Draga di Lovrana (Lovran) megtartották egy-egy csillagukat.

Ezenfelül két étterem, a Škoj Tavern (Šolta) és a Zlatne Gorice (Varaždin Breg) került fel a Bib Gourmand listára, így Horvátország 70 Michelin-minősítésű étteremmel büszkélkedhet.

Kristjan Staničić, a Horvát Idegenforgalmi Közösség igazgatója úgy vélte, Horvátország ilyen módon is igazolt minőségi gasztronómiai kínálata nagyban hozzájárulhat ahhoz, hogy a turisták az országba látogassanak, illetve akár visszatérő vendégekké váljanak. Biztos abban, hogy minden Michelin-minősítés remek promóciós eszközként szolgál a turizmusban, illetve tovább ösztönzi a helyi gasztronómiai hagyományok ápolását és megismertetését.

Gari Cappelli turisztikai miniszter szerint az új Michelin-elismerések megerősítik, hogy a horvát gasztronómiai szcéna évről évre fejlődik. Folyamatosan dolgoznak a vonzó gasztronómiai desztinációs imázs fejlesztésén, annál is inkább, mert az országot sokszínű regionális konyhaművészet jellemzi. Szerinte napjainkra a minőségi gasztronómia lett az egyik legmarkánsabb turisztikai hívószó, és ennek megfelelően igyekeznek Horvátországot is kiemelt európai gasztrocélponttá pozicionálni – írta a turizmus.com.

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!