Hétvégén jön a BAHART Regatta balatonszemesi futama

Az elmúlt napok és hetek zord időjárása után végre igazi nyári időben folytatódhat Balatonszemesen a BAHART Regatta, jön a sorozat negyedik fordulója.

A versenyen részt vesz néhány különleges klasszikus hajó is, akikkel együtt versenyezhet a mezőny. A szervezők régi célja a Balaton klasszikus hajóinak népszerűsítése, ezért a Yacht Charter Guru által elindított ismeretterjesztő sorozat balatonszemesi előadásának főszereplői a klasszikus hajók lesznek. A futamot követően a versenyen résztvevő klasszikus hajók tulajdonosai, kormányosai beszélnek a típusokról, és természetesen közelről is megtekinthetők lesznek a hajók. Elfogadta a BAHART Regatta meghívását a Balaton legidősebb hajója, a Kishamis is, és remélhetőleg több klasszikus egység szintén csatlakozik majd a kezdeményezéshez, ezzel is népszerűsítve a klasszikusokat, közelebb hozva egymáshoz a régi és modern hajók vitorlázóit.

Idén Badacsonyban kezdődött a sorozat, legutóbb a júliusi fordulón két érvényes versenynapot teljesített a mezőny Balatonföldváron, egy túra- és két pályafutammal. A vasárnapi pályaverseny dobogósai a szemesi díjátadón vehetik majd át nyereményüket. Az érmesek mellett – a támogatóknak köszönhetően -Balatonszemesen is értékes különdíjak találnak gazdára, sőt, a BAHART bérlők között további különdíjakat sorsolnak ki:

1 db 3 alkalomra szóló túrabérletet

1 db névre szóló parkolóhelyet

1 db ingyenes daruzást

A balatonszemesi túraversenyt követő parti eseményen is minőségi vendéglátással, kávéval, limonádéval, sörrel, Chivas Regal whiskeybemutatóval és -kóstolóval, valamint DJ-vel várják a versenyzőket.

A verseny ideje alatt a balatonszemesi kikötő vendéghelyeit kizárólag a versenyre nevezett hajók vehetik igénybe. A BAHART Regatta résztvevőinek a kikötő használata díjmentes!

További részletek a versenyről, a nyereményekről és a különdíjakról, valamint online nevezés ezen a linken.

Vízi rendezésben továbbra is Dávid Júlia és csapata a verseny partnere, a vendéglátásról Horváth Zsolt #KicsiZso gondoskodik. A Yacht Charter Guru társszervezője az Ocean Sailing SE, a versenyek helyszínét a Balatoni Hajózási Zrt. biztosítja.

fotók: Török Brigi és Cserta Gábor (BAHART Regatta II-III. futam)

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!