Hazai győzelem a Giorgio Armani Superyacht Regattán

A Swan 115 Moat győzött Porto Cervóban, két ponttal előzve meg a második helyezett RP-Nauta 100 Morganát.

„Elégedettek vagyunk a teljesítményünkkel – jelentette ki a Morgana tulajdonosa – Ez a világ legszebb versenypályája, köszönet illeti a Yacht Club Costa Smeraldát és Giorgio Armanit a szervezésért. A regattán most indultunk másodszor, és egészen biztos, hogy nem utoljára, jövőre megint szeretnénk itt lenni.”

Videós összefoglaló az első napról:

YouTube video

A díjátadó ünnepségre a szokásos módon a Piazza Azzurrán, az YCCS előtt került sor, Giovanni Tamburi, az YCCS igazgatótanácsának alelnöke és Anoushka Borghesi, a Giorgio Armani globális PR- és médiaigazgatójának vezetésével. A Superyacht divízió győztes jachtjának járó Ezüst Jubileumi Kupát Tommaso Sani, a Giorgio Armani különleges projektekért felelős projektmenedzsere adta át a Moat tulajdonosának, a YCCS tag Juan Ballnak.

A Southern Wind Rendezvous díjait Anoushka Borghesi és a Southern Wind CCO Andrea Micheli adta át az SW 96 Libertynek a legjobb teljesítményért, az SW 105 Kibokónak a legjobb hajókezelésért, míg az SW 96 Nyumba kapta azt az elismerést, amelyik a verseny szellemiségét leginkább képviselő csapatnak jár. A Willy Persico-trófeát, a hajógyár alapítójának emlékére, az SW 100 Padma II kapta.

Giorgio Armani Superyacht Regatta 2024 a résztvevők szerint:

YouTube video

Edoardo Recchi, a YCCS főtitkára: „Véget ért a Giorgio Armani Superyacht Regatta harmadik kiadása, amelynek során a különböző időjárási körülmények lehetővé tették, hogy a flotta a terveknek megfelelően minden nap versenyezzen. Örülünk, hogy a tulajdonosok és a legénységek tagjai jól érezték magukat a vízen és a szárazföldön, az exkluzív társasági eseményeken is. Gratulálunk a díjazottaknak, és reméljük, hogy jövőre is minden résztvevőt üdvözölhetünk itt, Porto Cervóban.

(fotók és forrás: Yacht Club Costa Smeralda)

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!