Giorgio Armani Superyacht Regatta 2022

A Magic Carpet 3-é az összetett győzelem, az Allegra nyerte a többtestű kategóriát, míg a Morgana a Southern Wind Trophyt.

Június 4-én futam- és összetett győzelemmel zárult a Giorgio Armani Superyacht Regatta, a rendező klub (Yacht Club Costa Smeralda) tagja, Sir Lindsay Owen-Jones sikerrel irányította Wally 100-as hajóját. A diadalhoz hozzájárult a taktikus, Jochen Schümann. A többtestű kategóriában az összesített győztes az Allegra lett, amelynek a tulajdonosa Adrian Keller, a taktikusa Paul Larsen, őket az utolsó futamban Lord Irvine Laidlaw Highland Fling XVII-je verte meg. A kettejük közötti párbajban akkor is az Allegrának állt a zászló, ám egy taktikai döntés – a célvonalhoz közeledve inkább a part közelében vitorláztak – lehetővé tette a Highland Fling számára, hogy a befutóban megelőzze riválisát. Ami valós időben mindössze egy másodperc volt, az 1 perc és 5 másodpercet jelentett korrigált számítás szerint.

Nem kevésbé volt kiélezett a csata a Superyacht divízióban, ahol a Magic Carpet 3 az első napi futamgyőzelemtől védekezni kényszerült, mivel üldözői, a Bullitt és a Magic Blue pillanatnyi kihagyást sem engedtek neki. A szuperjacht-divízió győztesének járó Silver Jubilee Cup mellett a Magic Carpet 3 tulajdonosa, Sir Lindsay Owen-Jones a szervező klub tagjai közül a legjobb eredményért járó YCCS Trophyt, valamint a legjobb rajtokért járó Pantaenius Trophyt is elnyerte. A Giorgio Armani által átadott hagyományos szuperjachttrófeákat az Inoui, a Ribelle és a Morgana kapta. A Southern Wind Trophyt a hajógyár nevében Andrea Micheli adta át a Morganának.

Jochen Schümann: „Ez a győzelem azt mutatja, hogy a vártnál lassabb szezonkezdet után jó úton haladunk. Itt extra elemmel kellett megbirkóznunk, mert volt egy fontos biztonsági szabály, legalább 40 méteres távolságot kellett tartanunk a többi jachttól, ami főleg akkor nem volt könnyű, amikor utolsóként rajtoltunk, és utolértük, majd megelőztük a mezőnyt.”

Michael Illbruck, az YCCS elnöke: „Nagyon örülök a szuperjachtoknak szentelt regattánk sikerének, hálásak vagyunk Giorgio Armaninak, hogy az YCCS-t és a Superyacht Regattát választotta (https://aquamagazin.hu/giorgio-armani-tamogatja-a-szuperjachtokat/?p=40208 ). Sok közös értékünk van, a Piazza Azzurra ezúttal forgalmasabb volt, mint valaha. A YCCS nevében szeretnék köszönetet mondani a tulajdonosoknak, akik évről évre visszatérnek jachtjaikkal – ők ennek a rendezvénynek a sztárjai. Köszönöm a versenybizottság, a nemzetközi zsűri és a YCCS teljes személyzetének munkáját, kiváló eseményt szerveztek.”

Videós összefoglalók:
Első nap:

YouTube video

Második nap:

YouTube video

Harmadik nap:

YouTube video

(fotók és forrás: yccs.it)

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!