Figyelemre méltó díjazás várja az indulókat az 55. Mihálkovics Kupán

Kiemelkedő díjazás és minőségi vízparti programok a Balaton egyik legtradicionálisabb versenyén, az 55. Mihálkovics Kupa – Szerszámoutlet Nagydíjon.

Minden korábbinál nagyobb érdeklődés övezi a június 10–11-én megrendezendő 55. Mihálkovics Kupa – Szerszámoutlet Nagydíjat. A regatta szervezői számára kiemelten fontos a magas minőségű és fair verseny, ezért a profi rendezés mellett kiemelkedő díjazással és szórakoztató programokkal várják a túravitorlázást kedvelőket. A Balaton egyik legrégibb regattája a sportértékű versenyzés mellett kiemelt társasági eseménnyé nőtte ki magát a balatoni vitorlázók körében.

Ápolni a hagyományokat, mégis haladni a korral és a Balaton egyik legjobb vitorlásversenyét megrendezni évről évre – továbbra is ez a szervezők célja a töretlenül fejlődő Mihálkovics Kupával kapcsolatban. Az idén ismét összegyűlik a hazai vitorlázás krémje Balatonföldváron az 55. Mihálkovics Kupa – Szerszámoutlet Nagydíjon. A 2023-as, jubileumi regatta névadó szponzora az ország egyik legnagyobb szerszámwebáruháza, a Szerszámoutlet, amely a nagy múltú versenyen keresztül kívánja hangsúlyozni a sportág iránti elkötelezettségét.

„Az elmúlt hónapok megfeszített szervezőmunkájának és elkötelezett támogatóinknak köszönhetően ismét exkluzív versenyt tudunk rendezni, ahol a sportértékű vitorlázás mellett a parti kísérőprogramok is színvonalas és maradandó élményt nyújtanak az indulók számára. Fontosnak tartjuk a vízparti szórakoztatást, a minőségi vendéglátást és díjakat. Az előző években kapott visszajelzések alapján a Mihálkovics Kupa azon balatoni regatták egyike, ahol nemcsak nyerni, de részt venni is büszkeség – mi ezt értékes nevezési ajándékokkal és díjakkal honoráljuk. Külön öröm számunkra, hogy évről évre dinamikusan növekszik az indulók létszáma, az előzetes visszajelzések alapján rekordszámú nevezőt várunk az idén” – mondta Horváth Péter, a Mihálkovics Kupa főszervezője.

A klasszikus egytestű hajók versenyének abszolút nyertese, valamint további tizenhárom ranglistaversenyes hajóosztály győztese egy-egy szép karórával térhet haza, amelyeket a Pulsar óramárka magyarországi képviselete ajánlott fel. A regatta támogatói jóvoltából az egyes kategóriák dobogósait is értékes nyereményekkel és egyedi érmekkel díjazzák a szervezők.

A Mihálkovics Kupa keretein belül ismét megrendezik a Mihálkovics Speed Race-et, amelyen a legjobb katamarános csapatok mérhetik össze tudásukat a karbonból készült egyedi vándorkupáért, illetve a győztes hajó kormányosának járó értékes Pulsar karóráért.

Az előzetes visszajelzések alapján több mint 150 hajó nevezésére számítanak a rendezők.

A verseny ideje alatt ismét remek vízparti programok – szombaton zenés est és vacsora, tombolasorsolás értékes nyereményekkel, majd vasárnap ünnepélyes díjkiosztó – várják a vitorlázókat és családtagjaikat Balatonföldváron a kikötőben.

Már elindult a nevezés az 55. Mihálkovics Kupa – Szerszámoutlet Nagydíjra a Magyar Vitorlás Szövetség VIHAR rendszerében. A helyszíni nevezések leadására a rajt előtti napon, június 9-én 18 órától lesz lehetőség Balatonföldváron, a Galamb-szigeten.

Az 54. Mihálkovics Kupa. Rossz időben is mosolygós arcokkal:

YouTube video

(fotók: Mihálkovics Kupa)

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!