Kiemelkedő díjazás a Mihálkovics Kupa – Opel Nagydíjon

A Balaton egyik legtradicionálisabb versenyét, az 54. Mihálkovics Kupa – Opel Nagydíjat május 28-án és 29-én Balatonföldváron rendezik. A szervezők számára kiemelten fontos a magas minőségű és fair verseny.

Ápolni a hagyományokat, mégis haladni a korral és a Balaton egyik legjobb vitorlásversenyét megrendezni évről évre – továbbra is ez a szervezők célja a töretlenül fejlődő Mihálkovics Kupával kapcsolatban. Az idén ismét összegyűlik a hazai vitorlázás krémje Balatonföldváron, az 54. Mihálkovics Kupa – Opel Nagydíjon.

Az idén új névadó szponzort, a Wallis Automotive Europe Kft.-t sikerült megnyerni, amely az Opel márkán keresztül kívánja hangsúlyozni a sportág iránti elkötelezettségét.

„A járvány korlátozásainak enyhítésével az idén ismét teljes versenyt tudunk rendezni, amelyen nemcsak a vízen, de a parton is színvonalas programok várják a versenyzőket és családjaikat. Az előző években kapott visszajelzések alapján a Mihálkovics Kupa azon balatoni regatták egyike, ahol nem csupán nyerni, de részt venni is büszkeség – és mi ezt értékes nevezési ajándékokkal és díjakkal honoráljuk, külön öröm számunkra, hogy évről évre dinamikusan növekszik az indulók létszáma” – mondta Horváth Péter, a Mihálkovics Kupa főszervezője.

A klasszikus egytestű hajók versenyének abszolút nyertese, valamint további hat ranglistaversenyes hajóosztály győztesei egy-egy szép karórával térhetnek haza, amelyeket a Pulsar óramárka magyarországi képviselete ajánlott fel. A regatta támogatói jóvoltából az egyes kategóriák dobogósait is értékes nyereményekkel és egyedi érmekkel díjazzák a szervezők. A Mihálkovics Kupa keretein belül ismét megrendezik a Mihálkovics Speed Race-t, amelyen a legjobb katamarános csapatok mérhetik össze tudásukat a karbonból készült egyedi vándorkupáért, illetve a győztes hajó kormányosának járó értékes Pulsar karóráért.

Előzetes visszajelzések alapján több mint 150 hajó nevezésére számítanak a rendezők. A verseny ideje alatt ismét remek vízparti programok – szombaton zenés est és vacsora, vasárnap ünnepélyes díjkiosztó – várják a vitorlázókat és családtagjaikat a balatonföldvári kikötőben.

Már elindult az előnevezés az 54. Mihálkovics Kupa – Opel Nagydíjra, amit a Magyar Vitorlás Szövetség VIHAR rendszerében lehet megtenni. A helyszíni nevezések leadására a rajt előtti napon, május 27-én 18 órától lesz lehetőség Balatonföldváron, a Galamb-szigeten.

A Mihálkovics Kupa 2020-ban elmaradt, 2021-ben csak szűkített programmal rendezték meg.

Összefoglaló film a 2021-es versenyről:

YouTube video

(fotók és forrás: mihalkovicskupa.hu)

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!