Elnöki találkozó: Nemzetközi Olimpiai Bizottság és World Sailing

A múlt héten Quanhai Li, a World Sailing elnöke találkozott Thomas Bachhal, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) elnökével.

Lausanne-i megbeszélésükön részt vett Ser Miang Ng, a NOB alelnöke és David Graham, a World Sailing vezérigazgatója is. Li kifejtette, hogy a WS és a NOB közötti kapcsolat fontos, és szervezete támogatásáról biztosította az olimpiai bizottságot. Li elnök és David Graham bemutatta a World Sailing vitorlásversenyzéssel kapcsolatos elképzeléseit a Marseille-ben megrendezendő játékok kapcsán, kiemelt figyelmet fordítva a fiatalok bevonására, a fenntarthatóságra, a nemek közötti egyenlőségre és a sportág globális fejlődésére.

Li elnök elmondta: „Elnökségem alatt eltökélt szándékom, hogy a World Sailing az olimpiai mozgalomból is kivegye a részét, és azzal együttműködve foglalkozzunk azokkal a fontos kihívásokkal és lehetőségekkel, amelyekkel sportági családként szembesülünk. A fenntarthatóság egy olyan kihívás, amelyben büszkén mondhatom, hogy a vitorlázás vezető szerepet vállalt a 2018-ban közzétett World Sailing Fenntarthatósági Agenda 2030 révén. Ezzel a kihívással együtt járnak a lehetőségek, hogy hozzájáruljunk a tartós változáshoz – nemcsak a sportban, hanem a környezet, az óceánjaink és a közösségeink javára is –, és tudom, hogy ezt az ambíciót Bach úr is osztja.”

Az elnök kéthetes európai látogatásának részeként találkozott a Párizs 2024 Szervezőbizottság elnökével, Tony Estanguet-vel és a bizottság küldötteivel is: „Estanguet úr és a Párizs 2024 Szervezőbizottság nehéz körülmények között is nagyszerű eredményeket ért el, és világossá tettem, hogy a World Sailing elkötelezett a velük való együttműködés mellett, hogy biztosítsa a XXXIII. olimpia sikerét.”

Li elnök úr részt vett az olasz ifjúsági nemzeti bajnokságon Viareggióban, majd a World Sailing alelnökével, Yann Rocherieux-val ellátogatott a 2024-es párizsi olimpiai helyszínre, ahol a város prominens képviselőivel tárgyalt a tervekről.

Az elnöknek emellett alkalma volt találkozni Jean-Luc Denechau-val, a Francia Vitorlás Szövetség elnökével és Francesco Ettoréval, az Olasz Vitorlás Szövetség elnökével. Útja során az elnök meglátogatta a SailGP 2022 ötödik állomását is a franciaországi Saint-Tropez-ben, hogy támogatásáról biztosítsa a World Sailing egyik különleges eseményét, amely sokat tesz a szövetség sportágra vonatkozó törekvéseinek előmozdításáért.

(fotók és forrás: World Sailing)

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!