Elkelt az első wallywind110 vitorlás jacht

Az olasz Wally hajógyár bejelentette, hogy megvan a vevő a 2022 nyarán bemutatott wallywind sorozat első darabjára.

A karbonból építendő jachtot egy régi Wally-ügyfélnek adták el, az átadást 2024 nyarára tervezik. „A Wally-tulajdonosok olyanok számunkra, mintha családtagok lennének, és rendkívül büszkévé tesz az, hogy továbbra is minket választanak, amikor meg kell valósítani az álmaikat” – mondta Luca Bassani, a Wally alapítója és vezető tervezője.

A 110-es hajó szerkezeti terveit a német judel/vrolijk & co stúdió készítette, a belső és külső vonalvezetésért pedig a Wally belső csapata és a Santa Maria Magnolfi dizájnstúdió felelt. A modell a túravitorlások kényelmét és a versenyhajók teljesítményét ötvözi, 80 négyzetméteres, a test teljes szélességét kitöltő kokpitját akár 15 fő részére is alkalmas ülő- és étkezőhelyekkel szerelik fel. Természetesen rengeteg személyre szabási lehetőség is rendelkezésre áll, hogy a leendő tulajdonosok a lehető legtöbbet hozhassák ki ebből részből.

„A Wally vitorlásöröksége legendás, és a Ferretti Csoport égisze alatt működve a márka a korábbinál kétszer annyi energiát fordíthat a vitorlásterület fejlesztésére. Az új szénszálas vitorlás szuperjacht az értékesítésével a Wally folytatja hozzájárulását a dizájn és a technológia fejlődéséhez – mondta Stefano de Vivo, a Wally ügyvezető igazgatója. – Amikor egy ügyfél a Wallyhoz fordul, tudja, hogy a legmagasabb színvonalra számíthat, és rendkívül büszkék vagyunk arra, hogy ez a tapasztalt és kifinomult igényű tulajdonos ismét bizalmat szavaz nekünk. Biztos vagyok benne, hogy hajója lenyűgözi majd a közönséget, amikor 2024 nyarán megjelenik a Földközi-tengeren.”

Az eladásra egy nappal az után került sor, hogy a Ferretti Csoport bejelentette: 2022-ben bevétele meghaladta az egymilliárd eurót.

A waalywind110-est korábban önálló cikkben mutattuk be, a sorozat további tagja pedig a 39,6 méteres 130-as és a 45 méteres 150-es modell.

(fotók és forrás: Boat International)

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!