Jön a 110 lábas Wally vitorlás

A Wallywind110 egyesíti magában mindazt, amit Wally és a Judel/Vrolijk & Co. tud a hajótervezésről és hajóépítésről. Egyszerű, elegáns, stabil, gyors.

A Wallywind110 letisztult vonalai sugározzák magukból a Wallyra jellemző egyszerűséget és eleganciát, a felszín alatt pedig egy erőteljes, de nem agresszív túrahajó bújik meg – ami várhatóan a versenyeken is az élmezőnyben küzd majd.

A szlúpfelépítésű hibridvitorlás lapos fedélzeten ellenére egy felépítményes hajó kényelmét és egy versenyvitorlás teljesítményét nyújtja. Magasra húzott oldalperemei ügyesen rejtik el a gépház fölé épített szalont, megtartva az elrendezés minden előnyét, anélkül, hogy az rossz hatással lenne az esztétikumra. Ennek eredményeképpen a jachttal a legnagyobb kényelemben lehet átkelni bármelyik óceánon, akár nyolc vendéggel a fedélzeten, napokig horgonyon állni egy helyben vagy adrenalinfröccsökben gazdag regattán venni részt.

Karbonból épül nemcsak a rudazat, de a test is, a leendő vevő háromféle tőkesúlytípus közül választhat: 4,5 m-es fix, 3,95–6,10 méter merülésű teleszkópos vagy 4,5–6,8 méter merülésű felhúzható.

A fedélzeten a hatalmas, 80 négyzetméteres kokpit padlózata végig sík, egyúttal kitölti a hajó teljes szélességét, egészen az oldalperemig, az elrendezés pedig teljesen testre szabható – akár 15 fő számára is kialakítható ülő- és étkezőhely. A bútorok versenyzéshez kivehetők. Hátul ott a Wally-féle, tengerre néző (és afölött lebegő) terasz, a tendergarázsban pedig egy négyméteres csónak is elfér.

Belül a gépház a szalon alatt található, így hatalmas nyitott tér áll rendelkezésre étkező-, pihenő- és munkaterülettel. Ami az orrban elhelyezett tulajdonosi kabint illeti, több elrendezés közül lehet választani, ehhez jön három vendégkabin, további kettő a legénység számára és egy a kapitánynak.

(fotók és forrás: wally.com)

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!