Duplájára emelkedik a belépő ára a Galápagos-szigetekre

2024. március 22.
Címkék :

Drágább lesz a Galápagos-szigetekre látogatni, mert nyáron megduplázzák a belépési díjakat. Augusztus 1-től a szigetekre utazók többségének a jelenlegi ár dupláját, 200 dollárt (kb. 68 ezer forintot) kell majd fizetniük a látogatásér.

Az új díj alól csak a dél-amerikai országokból érkező utazók mentesülnek, akiknek 100 dollárt (kb. 34 ezer forintot) kell fizetniük. A 12 évesnél fiatalabb gyermekek pedig kedvezményes áron lépnek a szigetekre.

„A Galápagos-szigetek nemcsak nemzeti, hanem globális kincs is. Közös felelősségünk, hogy megvédjük és megőrizzük ezt a páratlan ökoszisztémát a jövő generációi számára – mondta Niels Olsen, Ecuador idegenforgalmi minisztere. – A belépési díj kiigazítása, amely 26 év óta az első, szükséges intézkedés annak érdekében, hogy a Galápagos-szigeteken a turizmus fenntartható és kölcsönösen előnyös maradjon mind a környezet, mind a helyi közösségek számára.”

A Galápagos-szigetek 1978 óta az UNESCO világörökség részét képezik, 19 különböző szigetből állnak, amelyek körülbelül 600 mérföldre fekszenek Ecuador partjaitól – írta a travelo.hu.

címlapkép: andbeyond.com

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!