Utazó kiállításon a legjobb természetfotók

A Varázslatos Magyarország természetfotós pályázata keretében a fotósok kilenc hónapon át versenyeznek egymással a havonta kiosztott díjakért, majd az év végi dobogós helyezésekért.

Mindezek mellett a Varázslatos Magyarország – a nemzeti park igazgatóságok szakmai felügyeletét ellátó Agrárminisztérium ajánlásával – az idén megalapította az ország természetfotós társadalmának legkiemelkedőbb alkotóinak járó elismerését, A magyar természetfotó nagydíját. A legeredményesebb fotósoknak járó Arany Daru szobrot elsőként a legutóbbi, 2021-es pályázati évad első három helyezettje vehette át.

A díj az alkotók egyévnyi kemény munkájának és tehetségének elismerése. A természetfotósok maradandó értéket teremtenek, hiszen hűen adják vissza természet szépségét, illetve mutatják be annak jelen állapotát, így kiemelkedő szerepet játszanak abban, hogy felhívják a figyelmet a természet védelmére.

Az átadó ünnepségnek, egyben a 2021-es fotópályázati évad legszebb fotóiból készült kiállítás nyitórendezvényének az Uránia Nemzeti Filmszínház adott otthont április 1-jén.

A kiállítás jelenleg a Magyar Mezőgazdasági Múzeumban tekinthető meg, ezt követően az alábbi helyeken:
Gödöllői Királyi Kastély: június 18.–augusztus 9.
Magyar Természettudományi Múzeum: augusztus 10.–szeptember 12.
Flesch Központ, Mosonmagyaróvár: október 3.–november 3.
Egyeztetés alatt: evosoft Székház, Pallavicini Kastély, Sándorfalva – Fotóhét.

A kiállítás teljes anyaga, a 192 természetfotót tartalmazó, a VM győztes természetfotósainak munkáját és a magyar nemzeti parkokat bemutató fotóalbum megrendelhető ide kattintva – írta a ferto-hansag.hu.

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!