Díjazták a budapesti karácsonyi vásárt

2019. november 8.
Címkék :

A European Best Destinations weboldal több mint 200 ezer szavazat alapján Budapestnek ítélte oda a második helyezést az európai karácsonyi vásárok szépségversenyében, amelyen az észt főváros, Tallinn lett az első.

Az értékelők szerint Tallinn azzal nyert, hogy az advent ebben a régi Hanza-városban valóban emlékeztet a régi időkre. Az óváros és a hatalmas fenyőfa speciális hangulatot teremt, nem beszélve a forralt bor és pörkölt mandula illatáról. Itt a legkedveltebb ajándékok között vannak a méhviasz gyertyák, a kézzel kötött gyapjú pulóverek, a karácsonyi díszek, valamint az üveg és porcelán ajándéktárgyak.

Budapest karácsonyi vásárai közül a Szent István-bazilikánál lévőt emeli ki a szervezet, amelynek fényfestése különlegesen látványos. Izgalmas vonzerőként említik a háromdimenziós diavetítéseket és animációs filmeket a karácsonyi és bibliai történetekkel, amelyek mindennap megjelennek a bazilika homlokzatán. Az ingyenes jégpálya szintén nagyon népszerű, nem utolsósorban a gyermekes családok körében.

Budapest legrégebbi és leghíresebb karácsonyi vásáráról, a Vörösmarty tériről sem feledkeztek meg. Az árucikkek közül a szép kézműves termékeket emelik ki, a programok közül pedig a gyermekek kórusait. Az ünnepi gyertyák finom, mézes illataromája tovább fokozza a karácsonyi hangulatot.

Strasbourg a világ legrégebbi hasonló rendezvényével a harmadik helyen végzett, utána Bécs, Berlin, Brüsszel, Koppenhága, Stockholm, Prága, Poznan, Aachen, London, Bázel, Riga, Bologna és Lübeck következik a 16-os listán – írta a turizmus.com.

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!