Búvárkodás Gran Canaria környékén

Gran_Canaria_aquamagazinGran Canaria nem csak tengerpartjáról, kellemes éghajlatáról, hanem a fantasztikus búvárkodási lehetőségéről is híres. Ráadásul a víz alatti természeti csodák mellett több hajóroncs is elérhető távolságban van a parttól, így  – bár rutin szükséges hozzá – nagyszerű élményt nyújt a sport szerelmeseinek.

Arona
Az egyik lenyűgöző célpont az Arona hajóroncs. Ez Las Palmas-tól kb. 20 percre található, viszonylag jó állapotban lévő szerkezet. A hajó egyébként kereskedelmi célokat szolgált, árucikkeket szállított a szigetek között. 1972 áprilisában a gépházban tűz ütött ki és hiába indult el a kikötő felé, a partokat már nem érte el. Az elsüllyedt test ma már látványos halrajok és különleges tengeri növények otthona.

arona-wreck_aquamagazin
Kalais
Hasonlóan látványos cél a Kalais, amely szintén nincs messze a partoktól. Ez a görög teherhajó 1978-ban süllyedt el, ma 22 méteres mélységben pihen. Aki igazi búvárkalandra vágyik, annak nagyszerű lehetőséget kínál a sok-sok majdnem érintetlennek tűnő része az egykor szebb napokat megélt hajónak.

sys_media_101434

La Catedral
A roncsok mellett látványos a La Catedral, amely a maga homokos, sziklás, hasadékos részeivel 6 és 40 méter között kínál természeti látványosságokat.

la-catedral
Mogan West
Aki még a búvárkodás elején tart, annak nagyszerű gyakorlóterep Mogan West. Ez Mogan kikötőjének végén elterülő sziklától indul. A sziklák és a homok találkozásánál nagyon gazdag élővilágra bukkanhatunk. Angyalcápák, tengericsillagok, tintahalak, bohóchalak, heringek raja úszkál körülöttünk.

Tufia
Tufiát a vulkán alakította ki. A természeti csoda úgy alakult ki, hogy a forró láva folyt a tenger felé, amely a tengbe érve lehűlt és megkövesedett. A jelenség a felszínen és a víz alatt egyaránt látható. A víz alatt apró barlangok, alakzatok figyelhetők meg. A tagolt felületnek köszönhetően a vízi élőlények számára nagyszerű élőhelyet biztosít. A látványosság a partról könnyen megközelíthető, maximális merülési mélység 15 méter.

2011-06-01-11-26-33-e1307906549129

Forrás: http://www.grancanariadivers.com, http://www.adrex.com

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!