Borkumriff II – Az elragadó klasszikus újjászületése

2022. június 27.
Címkék :

Egy nagyobb átalakítást követően a 31 méteres szkúner ismét szeli a habokat. Körbehajózták már vele a világot, míg korábban négyszer kelt át az Atlanti-óceánon. Mára a klasszikus vitorlás jachtok eleganciáját, kényelmét és a modern mindennapok tökéletes keverékét kínálja.

A 31 méteres Borkumriff II-t eredetileg a német Lubbe Voss gyártotta 40 évvel ezelőtt, figyelembe véve egy tapasztalt és szenvedélyes vevője kéréseit is. Az átfogó átalakításnak köszönhetően a klasszikus szkúner ideális választás a családi kiruccanásokhoz, valamint a kalandot kereső baráti társaságok számára.

A történelem egy darabkájának helyreállítása
A Borkumriff II a technikai és esztétikai átalakításoknak köszönhetően, eredeti pompáját megőrizve, egy szuperjachttól elvárható kényelmet kínál. Nem csak belül, kívül is ragyog, köszönhetően annak, hogy az egész hajót újrafestették, a színe fekete és off-fehér lett, emellett vadonatúj vitorlákat és kötélzetet kapott.

A Borkumriff II belül is átalakult, beleértve a festést, a lakkozást, egy új mahagónipadlót, Thermopane szigetelt ablakokat krómozott keretekkel, valamint a kárpitozást. A szalont, illetve a vendégkabinokat egyaránt újrakárpitozták és újrafestették, a szivacsokat, a párnákat pedig mindenhol kicserélték.

Az időtlen stílus és a kényelem találkozása
Négy fürdőszobás kabinjában nyolc vendég fér el. A hajón van egy tágas tulajdonosi lakosztály, három vendégszoba, amelyből az egyik franciaágyas, további két dupla ágyas. A kényelmünket és a biztonságunkat ötfős személyzet biztosítja, akiknek külön elhelyezés biztosított.

Fent, a fedélzeten egy árnyékos kokpit található, a kormány előtt rengeteg ülőhellyel és átalakítható étkezőasztallal. Ezen a védett és biztonságos helyen, a bimini árnyékában bátran lakomázhatunk, miután ledobtuk a horgonyt egy csendes öbölben. Utána sziesztázhatunk a fordeck kényelmes foteljeiben, gyönyörködhetünk a hajó és környezetünk szépségében, miközben a személyzet gondoskodik minden igényünkről.

Indulásra kész
Ez az egyedülálló luxusjacht jelenleg Hollandiában található, körülbelül egy órára a Schiphol repülőtértől, ahol várja új bérlőjét vagy tulajdonosát. Az acélhéjú műalkotás eladó, az ára 2,6 millió euró, azaz kb. 932,5 millió forint. A hajó jelenlegi állomáshelyéből kiindulva északi és déli kalandokhoz egyaránt jó választás lehet.

(Cikkünk eredetileg és teljes terjedelmében az Aqua Magazin 154. számában jelent meg. Fizessen elő rá, hogy ne maradjon le exkluzív tartalmainkról!)

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!