Biztonságosabb lesz a tihanyi közlekedés

2022. február 10.
Címkék :

Tihanyban elkészült a rév környezetének közlekedésbiztonsági fejlesztése. A 172 millió forintos beruházásnak köszönhetően javulhat a terület közlekedése, az új kanyarodósáv illetve a meglévő út szélesítése várhatóan gördülékenyebbé teszi az autóforgalmat.

A helyiek komfortérzetének javítását, a közlekedés fejlesztését szolgáló beruházást a Tihany Félsziget Fejlesztési Programiroda Nonprofit Kft. és a Magyar Közút Nonprofit Zrt. konzorciumban végezte el.

A vissza nem térítendő támogatásból meghosszabbították a meglévő kerékpárút nyomvonalát a partmenti út irányába 151 méter hosszan, felújították a közutat és kialakítottak egy kerékpáros-pihenőt, illetve két fedett kerékpártárolót.

A Club Tihany előtti szakaszon kiszélesítették az utat, a kompra váró autók számára egy pluszsávot építettek, a balra kanyarodók pedig ezentúl külön sávba sorolhatnak. Ezzel a megoldással elkerülhető lesz az átkelésre váró gépjárművek feltorlódása és a parti út felé tartók is várakozás nélkül, biztonságosan kanyarodhatnak a Balaton felé.

A beruházás a település hosszú távú közlekedésfejlesztési koncepciójának egyik fontos eleme. Ezáltal egyrészt javult a rév közvetlen elérhetősége, másrészt várhatóan megoldást nyújt az érintett területen a nyári időszakokban tapasztalható közlekedési dugók elkerülésére is – írta a tihany.hu.

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!