Az America’s Cup belépett az e-sport világába

Megjelent az America’s Cup hivatalos szimulációs videojátéka, az AC Sailing, jön az America’s Cup E-series.

Szokás úgy tekinteni az America’s Cup-ra, mint a nemzetközi vitorlássport (egyik) csúcseseménye, mely szimulációs videojátéka, az AC Sailing által most belép a virtuális világba. Az America’s Cup E-series lesz az ikonikus vitorlásverseny első e-sport ligája, amely a világ legjobb virtuális vitorlázóit vonzza, akik így helyet foglalhatnak az America’s Cup legendái között.

Az America’s Cup E-series lehetővé teszi a játékosok számára, hogy a világ minden tájáról versenyezzenek egymással. Az E-sorozat online selejtezőkből és a szeptemberben Barcelonában megrendezésre kerülő nagydöntőből áll, amelynek pontos időpontját még nem hozták nyilvánosságra.

Az AC Sailing hivatalos videojátékaként az America’s Cup E-series első szezonja minden játékos számára nyitott lesz. A döntő eseményeit élőben és globálisan közvetítik a Twitch-en, ami történelmi pillanatot jelent az America’s Cup és az egész vitorlás közösség számára.

Az AC Sailing, az America’s Cup csapatai által használt tényleges szimulációs technológiára épülő, tökéletes regatta-szimulátor április 9-én este hét óta ingyenesen letölthető a Steamről.

A hivatalos premier:

YouTube video

fotók és forrás: acsailing.com

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!