Barcelona a maga hasznára fordítaná a 2024-es America’s Cupot

2023. május 18.
Címkék :

Különleges nyitórendezvényt és kulturális programsorozatot terveznek a katalán fővárosban a 2024-es America’s Cuphoz kapcsolódóan.

Barcelona szeretné, ha az America’s Cup 2024-es, harminchetedik fejezete a városról is szólna. Ezért komoly nyitórendezvényt terveznek a látogatók fogadására, valamint olyan kulturális kísérőprogramot, amelyik többek között egy innovatív utazási kiállítást is magában foglal.

„A projektek része annak a törekvésnek, hogy a verseny megnyíljon a nagyközönség előtt, a nézők is részesei lehessenek ennek az eseménynek, amely az olimpiai játékok és a labdarúgó-világbajnokságok után a harmadik legnagyobb globális televíziós nézettséggel büszkélkedhet” – mondta Ignasi Armengol, a Barcelona Capital Náutica Alapítvány (FBCN) főigazgatója az EFE spanyol hírügynökségnek.

„A kupa szervezői általában csak a versenyző csapatok bemutatója köré szerveznek ünnepséget, eddig nem volt olyan esemény, amelyet maga a házigazda rendezett volna.”

A javaslat a város vezetésétől érkezett, és a szervező ACE (America’s Cup Events) örömmel fogadta azt. Armengol egyúttal felidézte, milyen médiahatással bírt annak idején az 1992-es olimpiai játékok megnyitóünnepsége: „A 92-es barcelonai megnyitó ünnepség sok szempontból úttörő volt, és Barcelona most ismét az egész világ figyelmének középpontjába kerülhet.”

AC37 logó

A fő feladat az, hogy a programok által felgyorsítsák a hajózási ágazat szén-dioxid-mentesítését, támogassák a kulturális és sporttevékenységeket, valamint előmozdítsák a „kékgazdaság” térnyerését. Mindezek által ugyanis az új, feltörekvő vállalatok helyzete megszilárdulhat, a kikötők pedig megnyílnak az ágazat innovatív cégei és induló vállalkozásai előtt.

(forrás: ibinews.com, fotók: bwayachting.com, tourinews.es, livesaildie.com, spanishpropertyinsight.com)

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!